Indul a Legfittebb Munkahely Felmérés

Inspiráció

Háromszor termelékenyebbek a fitt munkavállalók. Az egészségbe történő befektetés nem csak lojálisabb munkatársakat, csökkenő táppénzköltségeket, hanem kreatívabb és stresszmentesebb munkavégzést is eredményez.

Legfittebb Munkahely Felmérés arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a vállalatoknak érdemes a munkavállalóik egészségére költeniük. A korábbi évek eredményei szerint a dolgozók jóllétére fordított minden forint négyszeres megtérülést hoz.

„Számos nemzetközi kutatás és gyakorlati tapasztalat bizonyítja, hogy az aktívabb és tudatosabb életmódot támogató vállalkozásoknál csökken a hiányzások és a kilépések száma, valamint növekszik a munka hatékonysága” – hangsúlyozza a témával kapcsolatban dr. Szabó Ágnes, a Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének adjunktusa.

A most harmadik alkalommal megszervezett felmérés a magyarországi vállalatok dolgozóinak fittségi állapotát vizsgálja. Feltárja a fejlesztendő területeket, pontos elemzést állít össze a résztvevők állapotáról, és ha szükséges, akkor testmozgásra ösztönzi őket.
A díjat kis-, közép- és nagyvállalati, valamint 2014-től közigazgatás kategóriában osztják ki. 2013-ban a Hansgrohe Kft., a GE Healthcare és a Hewlett-Packard Magyarország Kft., 2014-ben az Sz+C Stúdió Kft., az HBO Holding Zrt. és az Unilever Magyarország Kft., valamint az Igazságügyi Minisztérium érdemelte ki az elismerést.

TEAM Rekreáció Kft. által szervezett Legfittebb Munkahely Felmérés sikerességét a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) Egészségkommunikációs Központja szakmai támogatóként és tanácsadóként segíti. Idén szeptember 30-ig várják a szervezők a cégek jelentkezését.

SOCIAL MEDIA