Zöld címkéket vezetett be a dm

Hírek Kiemelt

A változás egy-egy kis lépéssel kezdődik. A dm szeptember óta zöld árcímkével teszi láthatóvá az üzleteiben, hogy mely termékek előállítása során vettek figyelembe környezetvédelmi szempontokat a gyártók. A széles termékkínálat mellett ezzel a lépéssel is a tudatos vásárlást szeretné segíteni a drogéria.

Szeptember óta zöldre színezi a dm azon termékek polci árcímkéjét, amelyek környezetbarát vonatkozással és azt igazoló logóval rendelkeznek. Így szeretnék megkönnyíteni a választást, s felhívni a figyelmet azokra a kis lépésekre, amelyeket a vásárlók a mindennapokban megtehetnek.

Döntési folyamataikban fontos szerepe van a fenntarthatóságnak, a környezeti, társadalmi és a gazdasági aspektusok figyelembevétele megjelenik a vállalat folyamataiban, a szolgáltatások fejlesztésében.  Nemcsak saját tevékenységük optimalizálásán munkálkodnak, de felelősséget éreznek abban is, hogy a vásárlók figyelmét felhívják a választási lehetőségekre.  Mert már azzal is sokat tehetünk, ha kipróbálunk egy-egy környezetbarát tisztítószert, megnézzük, hogy a csomagolás újrahasznosított-e, a felhasznált papír honnan származik.

A vállalatnál már a termékkínálat kialakításakor is figyelnek arra, hogy az üzletekbe betérők minél szélesebb szortimenttel találkozzanak, hiszen a vásárlók számára leginkább a termékeken keresztül érzékelhető a fenntarthatóság: bio, környezetbarát és natúr termékek széles választékát kínálják. Saját márkás termékeik fejlesztésénél kiemelt szerepe van a fenntarthatósági szempontoknak, így szinte minden kategóriában találhatunk fenntartható megoldásokat.

A dm 2019-ben indított Kezdd kicsiben programja most a szemünk láttára válik hasznos edukációs eszközzé: a vásárlónak nem kell minden egyes termék esetben utánajárnia, hogy az megfelel-e a fenntarthatóság szigorú kritériumainak, ezt a feladatot már elvégezték helyette a Denkstatt Hungary szakértői a dm megbízásából. Ha a zöld színű árcímke rajta van a terméken, az bizalommal megvásárolható, a drogéria így nyújt környezetbarát segítséget a hétköznapi döntésekhez.

A Mindig megéri árképzési stratégiával is a fenntarthatóságot képviseli a dm, és a tudatos fogyasztás mellett teszi le a voksát: négy hónapon át nem emelik az árakat, így a vásárlóknak nem kell akciókat figyelni, és feleslegesen árut felhalmozni, valóban akkor vásárolhatnak, amikor arra szükségük van.

A dm a tudatos vásárlás fontosságára is gyakran felhívja a figyelmet. Kezdd kicsiben a háztartásodban! elnevezéssel zárt Facebook csoportot működtet, ahol termékajánlatokkal és tippekkel is segíti a felelős döntéseket. A környezetbarát életmód népszerűsítésében szakértő civil partnerekkel dolgoznak együtt.

 

Ez a cikk eredetileg a Márkamonitor magazin 2020/2-3. számában jelent meg. 

 

 

Ha szeretne további cikkeket olvasni a márkaépítés, a környezetvédelem, a fenntartható gazdaság témakörében, kövessen minket a Facebookon. 

SOCIAL MEDIA