X. Nemzetközi Médiakonferencia a Magyar Tudományos Akadémián

Hírek Kiemelt

Október 1-2-án rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a X. Nemzetközi Médiakonferenciát a Magyar Tudományos Akadémián.  Az eseményre 33 hazai és nemzetközi előadó várható.

A technológiai fejlődés következtében a médiaeszközök és használatuk a gyerekek és a fiatalok körében soha nem látott módon és mértékben változott az utóbbi évtizedekben. A korábbi konferenciák vizsgálatai, fókuszpontjai  és problématérképei kivételes figyelemmel rögzítették ezt, a gyerekek, a családok és az egész társadalom életét is jelentősen megváltoztató  átalakulást. A változások trendjeit, a használat és a hatás kritikus pontjait feltáró és elemző kutatások hasznos támpontként szolgáltak a gyermekvédelem, a média értő és pozitív használatának elősegítéséért felelősséget érzők számára. Az idei konferencia fókuszában a média hatása, a jó és rossz gyakorlatok állnak.

A plenáris ülés mellett két szekciót szerveznek:

  1. Jó gyakorlatok és IKT-eszközök az oktatásban, a tanórákon: médiapedagógia, módszertan.
  2. A digitális függőség, mint a modern kor betegsége. Mit mond a WHO?

A korábbi évekhez hasonlóan a konferenciát online lehet követni a  www.gyermekmento.hu honlapon, illetve a Gyermekmentő Szolgálat és a Safer Internet Program Facebook oldalain.

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan az összes előadás videoanyagát és prezentációját 2019. október végén feltöltik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Youtube csatornájára.

 

A konferencia időpontja és helyszíne:

Október 1., kedd, 10:00-17:30

Október 2., szerda, 10:00-15:30

Magyar Tudományos Akadémia, 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

 

A konferencia ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a conference@gyermekmento.hu címen.

SOCIAL MEDIA