Vasárnap eldől, kik jutnak a Next Top Model Hungary döntőjébe

Tejszínhub

Még hat lány esélyes a Next Top Model Hungary fődíjára, de vasárnap kettőjüknek a véghajrá előtt szertefoszlik az álma, mert búcsúzniuk kell a versenytől. A meglepetések hetén egy különleges catwalk, három hatalmas téttel járó casting és egy izgalmas, félmeztelen modell fiúkkal közös fotózás vár a lányokra Nánási Pál stúdiójában. A Next Top Model Hungary zsűritagja, Merő Péter divattervező elárulta, számára melyik lány lehet esélyes a végső győzelemre.

 

Eddig sem unatkoztak a Next Top Model Hungary versenyzői, de a döntő előtti héten egyre csak fokozódik a helyzet a TV2 sikerműsorában. A tét ezúttal nem csak azért nagy, mert aki sikerrel veszi a heti feladatokat, az bejut a műsor jövő heti döntőjébe, hanem azért is, mert három valós szerződést és munkát ígérő castingon kell a legjobb formáját nyújtani a lányoknak. Mészáros Lili, Czibolya Niki, Papp Gabi, Hawa, Vidéki Vivi és Jávori Lili a Rossmann és a Schwarzkopf egy-egy kampányáért, valamint a Budapest Central European Fashion Week kifutós munkájáért száll versenybe.

A TOP6 lány azonban mégsem ettől a kihívástól, hanem a Nánási Pál fotóstúdiójában rájuk váró meglepetéstől jön leginkább zavarba. A versenyzőket ugyanis három félmeztelen modell fiú várja az ismert fotósnál, ahol a közös képek elkészítését a Next Top Model Hungary egyik zsűritagja, Merő Péter divattervező is szemmel tartja.

„Számomra az volt a legfontosabb, hogy megnézzem, a lányok hogyan tudnak teljesíteni a döntő előtti utolsó fotózáson, stresszhelyzetben, ekkora nyomás alatt. Ebben a szakmában nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen a modell teljesítménye. Egy külföldi munkán is akár hónapokon át nagyon intenzíven kell teljesíteni, hozni egy magas minőséget, jól kell tűrni a stresszhelyzeteket. A másik fontos szempont, amit figyeltem, hogy a lányok milyen gyorsan és mennyire értik meg a feladatot. Egy megrendelőnek mindig vannak igényei, elvárásai, egy modellnek ezt gyorsan le kell reagálni, tudnia kell, hogy milyen karaktert kell hoznia, a fotós instrukcióit is egyből meg kell értenie, a megfelelő szögtől kezdve, adott pózokon át azt, hogy mennyire kell dinamikusnak lennie vagy épp érzelmet belevinnie a történetbe” – árulta el Merő Péter. – „Ez a fotózás arra is nagyon jó lehetőség volt, hogy megfigyeljem, a hat lány közül ki-mennyire tudja magát kívülre helyezni egy feladat során. Félmeztelen fiúkkal kellett pózolniuk a lányoknak, volt, aki ebben a szituációban kényelmetlenül érezte magát. Számomra ez teljesen elfogadhatatlan, hiszen egy modell nem teheti saját magát előtérbe, ez egy csapatmunka. Hiába a végén a modell lány lesz középpontban a képen, nagyon sok ember dolgozik egy fotózáson. Azzal, ha egy modell körülményeskedik, megakasztja a munkát, a többiek erőfeszítéseit veszi semmibe. Van olyan lány, akinél ez sajnos megtörtént, ő számomra esélytelen a Next Top Model Hungary fődíjára és a döntőre is. Viszont szerencsére vannak olyan lányok is, akik pillanatok alatt átszellemültek és a feladatra koncentráltak. Nálam ez talán a legfontosabb szempont, hogy a modell ne magával foglalkozzon, hanem a feladatra fókuszáljon és minél gyorsabban és pontosabban értse meg, hogy mit várunk el tőle, ez a képesség dönthet a végső győzelemről” – tette hozzá a divattervező.

Hogy kinek sikerült kevésbé a fotózás, és hogy végül a zsűri melyik négy lányt juttatja a Next Top Model Hungary június 2-i döntőjébe, az vasárnap este kiderül a TV2-n.

 

SOCIAL MEDIA