Varga Csaba április 1-től a Danubius emberi erőforrások igazgatója, helyére Szabó Áron érkezik az MTÜ-től

Karrier Kiemelt

Varga Csabát nevezték ki a Danubius Hotels Emberi erőforrások igazgatójának 2020. április 1-től. Helyére a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel klaszterének élére érkezik Szabó Áron az MTÜ-től.

 

Varga Csabát nevezték ki 2020. április 1-től a Danubius Hotels Emberi erőforrások igazgatójának. A szakember az elmúlt években a Danubius Hotels kötelékébe tartozó Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotel klaszterének szállodaigazgatója volt. Helyére érkezik a két szálloda élére 2020. április 14-től Szabó Áron, aki eddig a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyért, vendéglátásért, és bormarketingért felelős igazgatója volt. Az Emberi erőforrások igazgatói pozíciót eddig betöltő Dévényi Flóra távozott a vállalattól.

Varga Csaba Emberi erőforrások igazgató kinevezésével a Danubius Hotels egy mind szálloda, mind HR szakmai szempontból nagy tudású szakembert nyer felsővezetői közé. Csaba széleslátókörű és munkatársai körében nagy elfogadottságot magáénak tudó vezető. Szakmai döntéseiben is központi szerepet játszik az etikus munkáltatói hozzáállás. Az alapoktól ismeri szállodaláncunkat, több mint tíz munkaévnyi HR tapasztalat áll mögötte a Danubiuson belül. Az elmúlt évek szállodaigazgatói operatív tapasztalatai kiemelten fontosak lesznek felsővezetőként a szállodalánc HR gyakorlatának kialakításában, a munkatársak megtartásában – mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója. „Örülök, hogy a csapatunkban tudhatjuk Szabó Áront, akinek innovatív hozzáállását, szakmai tudását és agilitását már a szakmai szervezeteken keresztül korábban is megtapasztalhattam.”

„HR igazgatóként a legfontosabb feladatnak azt tartom, hogy hozzá tudjak járulni a munkámmal ahhoz, hogy a Danubius egy olyan márka legyen, ami evidens válasz az emberek számára: minden vendég számára, és mindenkinek, aki munkát keres a szakmában, az első gondolata a Danubius legyen” – mondta el Varga Csaba. „Szállodaigazgatóként is azon dolgoztam, és HR igazgatóként is azon fogok, hogy a munkatársaimnak a napi nehézségek között is tudjon egyéni és közösségi élményeket adni a munkájuk, mert hiszem, hogy ez az alapja annak, hogy a vendégeink felé olyan minőséget adjunk, ami garantálja a pozitív vendégélményt.”

Varga Csaba a Danubiusnál kezdte szakmai pályafutását, miután megszerezte diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolai Karán. 1995 és 2001 között a Margitszigeti Szállodák tréning, majd HR menedzsere volt. A 2000-es években előbb az Aquaprofit Zrt. üzletág vezetője, majd a Raiffeisen Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. főosztályvezetője volt. 2008-ban tért vissza a Danubius Csoporthoz, ahol 2011-ig üzemeltetési igazgatóként dolgozott, párhuzamosan a Danubius menedzsmentjét képviselve a romániai leányvállalatot vezette. Időközben közgazdász diplomáját MSc közgazdász-tanár diplomával egészítette ki. 2011-től a Danubius Hotels Group Emberi Erőforrások Igazgatóságon a szállodalánc HR menedzsereként dolgozott, eredményes tevékenységét az új és modern HR eszközök bevezetése és sikeres működtetése bizonyítja. 2014-től a Radisson Blu Béke Hotel szállodaigazgatója, majd ezzel párhuzamosan 2017-től a Danubius Hotel Helia szállodaigazgatója is. A HR fókuszú fejlesztések elmúlt hat évének szállodaigazgatói pályafutását is fémjelezték, szállodája a Radisson Blu Béke Hotel egymást követő két évben is elnyerte a legjobb HR-tevékenységért járó különdíjat a Magyar Szállodaszövetség Év Szállodája pályázaton, valamint a szállodában saját vezetői utánpótlásnevelési programot dolgoztak ki, és működtettek munkatársaival.

Varga Csaba tagja a Budapesti Gazdasági Egyetem Szakmai Tanácsadó Testületének, valamint elnöke a Nemzeti Gundel Alapítvány Felügyelő Bizottságának. Külsős óraadóként eseti előadásokat tart a Budapesti Gazdasági Egyetemen, ahol rendszeresen államvizsgabizottsági elnök.

Szabó Áron 2020. április 14-től a Danubius Hotel Helia és a Radisson Blu Béke Hotelek klaszterének szállodaigazgatója. A szakember 2018-tól volt a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyért, vendéglátásért, és bormarketingért felelős igazgatója. Az MTÜ kötelékében aktív részese volt a szállodai ÁFA csökkentés megvalósításának, igazgatósága alatt indult el a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ és több termék- ás arculatfejlesztési projekt.

Szabó Áron a Pannon Egyetemen végzett idegenforgalom és szálloda szakon. Végigjárta a szállodai ranglétrát, dolgozott felszolgálóként, értékesítőként és recepciósként is, mielőtt vezető lett.

2008-tól a Ramada Resort Aquaworld Budapest Front Office Managereként dolgozott, majd 2010-től 5 éven át volt a szálloda igazgatója, párhuzamosan 2013-tól a vezérigazgató-helyettese.

Nevéhez fűződik Balatonfüred első és jelenleg egyetlen felnőtt hoteljének, az Aura Hotel koncepciója és megnyitása, valamint a zalakarosi Radisson-hoz tartozó Park Inn by Radisson szálloda nyitása. A szakember elmondta, hogy büszke az MTÜ- nél végzett munkájára, az operatív munka azonban már hiányzott számára, így nagy örömmel és izgalommal veszi át a Danubius Hotels két emblematikus szállodájának a Heliának és a Radisson Blu Békének a vezetését.

SOCIAL MEDIA