Változások és újdonságok a Pintér Béla és Társulatánál

Hírek

Pintér Béla, a Pintér Béla és Társulata vezetője nemrég egy rövid videóüzenetben összegezte a társulat mögött álló évadot, valamint számos változásról és újdonságról számolt be a következő évadra vonatkozóan.

 

Alapvetően sikeres évadot zártak, minden előadásukat teltház előtt játszották, ami közel ötvenezer nézőt jelent. Bár az idei évadban már nem kellett a koronavírus miatt bezárnia a színházaknak, de megbetegedések miatt több előadásuk is elmaradt. A társulat az évad végén egy rövid, súlyos lefolyású betegség következtében elvesztette egyik emblematikus tagját, Quitt Lászlót.

A Pintér Béla és Társulata a következő évadra vonatkozóan több pályázatot is benyújtott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz az Előadó-művészeti Többlettámogatás keretein belül meghirdetett felhívásra, melyeket azonban a mai napig nem bírálták el (miközben számos döntési lista jelent már meg a témán belül). Bár a társulat a korábbi évek eredményei alapján idén is számított erre a támogatási forrásra, most újratervezésre kényszerült, hiszen mintegy 50 millió forint hiányzik költségvetésükből. A jegybevétel növelése céljából ezért a következő évadtól minden előadásukat az UP Rendezvénytérben fogják játszani – köztük az olyan közönségsikereknek számító darabokat, mint a Titkaink, A 42. hét, a Szutyok vagy a jövőre épp 20. jubileumát ünneplő Parasztopera. Egyedül A Sütemények Királynője marad a Szkéné Színházban, az Ascher Tamás Háromszéken pedig továbbra is a Katona József Színház repertoárjának része lesz.

A társulat új támogatói rendszert is bevezet azon nézők számára, akik a jegyvásárláson túlmenően is szeretnék támogatni a társulat működését és fennmaradását. A háromszintű támogatói rendszer tagjainak jegyelővásárlási lehetőséget, állandó és egyedi kedvezményeket, valamint további jogosultságokat biztosítanak.

A tervek szerint az évadot szeptember 1-én kezdik az UP Rendezvénytérben, a jegyértékesítés július elején indul. Készül a társulat következő bemutatója is, Az Imádkozó, melynek premierje október 1-én lesz. „Nagy vonalakban a gyermekvállalás nehézségeiről szól majd, illetve arról, hogy hogyan is élünk mi a 2020-as években, ma Magyarországon” – mondta Pintér Béla.

 

Fotó: Pintér Béla és Társulata

 

SOCIAL MEDIA