Újra meghirdeti mentorprogramját a Kitchen Budapest

Hírek

A Kitchen Budapest, a T–Systems innovációs laborja megnyitja a jelentkezést nyári mentorprogramjába. A Talent és Lift programok csapatoknak és egyéni jelentkezőknek kínálnak lehetőséget 6 illetve 3 hónapos együttműködésre.

A Kitchen Budapest 2015 óta hirdeti meg évente kétszer Talent programját, amelynek célja a tehetséges fiatalok korai fázisú ötleteinek megvalósítása, az ötletek életképességének tesztelése egy prototípus létrehozásával. 2016 óta a csapatok mellett a Lift program egyéni jelentkezőket is lehetőséghez juttat a technológia és a design határterületein értelmezhető projektek megalkotásában. A programban részt vevők anyagi támogatás mellett folyamatos mentorálást kapnak és az innovációs labor teljes infrastruktúráját igénybe vehetik (a 3D nyomtatótól a CNC marón át a virtuális valóság szemüvegekig), emellett kiállítási részvételt és kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolatrendszert biztosít számukra az intézmény. Az előző félévben olyan csapatokat inkubált a Kitchen Budapest, mint a természeti katasztrófáknál drónos felderítést bevető SaveSarah vagy a vakok és látássérültek mindennapi életének megkönnyítésével foglalkozó LetSee.

A programokba való bekerülés előfeltétele egy jól megfogalmazott ötlet, amely egy aktuális problémára kínált technológiai megoldást jelent (hardver, szoftver vagy mindkettő). A Kitchen Budapest egy ötletgenerátorral segít a gondolkodási folyamat beindításában, amit ezen az oldalon lehet kipróbálni.

SOCIAL MEDIA