Újabb kedvezményes zónákkal bővíti szolgáltatását a GreenGo

Hírek

A teljesen elektromos flottát üzemeltető autómegosztó a közel egy éve indult kedvezményes parkolási zónáit a korlátozások feloldásával tovább bővíti, így mostantól több mint 40 helyen lesz már elérhető az alacsonyabb percdíjú parkolás Budapesten és környékén. 

 

2019 nyarán, a budaörsi bővítéssel indult útjára a GreenGo egyedi fejlesztése: a kedvezményes parkolási zóna. Azóta a felhasználói igényeknek megfelelően többször megtoldották az alacsonyabb parkolási díjazású területeket, és ezzel már nem csak a fővárost, de a környező településeket, mint például Budakeszit, Gyömrőt és Mogyoródot is pénztárcabarát módon látogathatják a greengozók.

Az utóbbi hónapokban a megszokott tavaszi kirándulások elmaradtak a járványhelyzet következtében. Nem csak a járműmegosztó szolgáltatások voltak adott területhez kötve, legtöbben szintén egy helyen, az otthonukban tartózkodtak a kijárási korlátozások miatt. A veszélyhelyzet feloldásával azonban az e-carsharing cég is lépett: a Budapesten és környékén élők mobilitását biztosítva a jelenleg 25 helyen működő kedvezményes parkolási területeket közel 20 újabb zónával egészítették ki.

Michaletzky Bálint

„Mi is folyamatosan követjük az autóhasználati szokásokat, de közösségi közlekedési szolgáltatás révén a felhasználóinknak is mindig volt beleszólása abba, mely területeken bővítsünk, és ez a kedvezményes parkolás esetén sincs máshogy. A közösségi oldalunkon jelenleg is zajlik egy szavazás arról, merre szeretnék használni a GreenGokat. Amire a legtöbb szavazat érkezik, azt megvalósítjuk!” – ismertette Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezető igazgatója. Elmondta azt is, hogy az újabb bővítéseket továbbra is a népszerű találkozó- és kirándulóhelyek, illetve városközpontok környékén alakították ki, így már lehetőség van alacsonyabb parkolási percdíjjal utazni Visegrádra, Gödöllőre, de akár a Veresegyházi Medveotthonban és az Alcsúti Arborétumban is sétálhatnak a greengózók. Azoknak sem kell aggódniuk, akik a főváros vonzáskörzetébe járnak bevásárolni: többek között a Savoya Parkban, a soroksári és a dunakeszi bevásárlóközpont területén is új zónákat hoztak létre.

A GreenGo applikációban ezeket a kedvezményes parkolási zónákat kék színnel jelzik a zöld zónahatárok mellett. Ezeken a kékkel kiemelt területeken kedvezőbb tarifákkal számolhatnak a GreenGozók: alap csomag esetén 5 Ft/perc, minimál csomag esetén 8 Ft/perc díjat számolnak fel a parkolásért. A kedvezményes zónákban bérlés zárására nincs lehetőség, az autó mindvégig a parkolást elindító felhasználó nevén marad. Így legyen szó túrázásról a Hármashatár-hegyen, nagybevásárlásról a budaörsi bevásárlóközpontban, esetleg egy romantikus estéről Gödöllőn vagy a Normafán, nem kell aggódni amiatt, hogy autó nélkül marad a felhasználó.

A GreenGo csapata azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a kék zónák esetén mindig ügyeljenek a töltöttségre a bérlők. Amennyiben nem szeretnének útközben tölteni, vagy erre nincs is lehetőség, akkor a bérlés kezdetén már olyan járművet válasszanak, amivel visszaérnek a zöld zóna területére. A zónák pontos határairól a GreenGo alkalmazásban találhatnak részletes információt az érdeklődők.

SOCIAL MEDIA