Új ügyvezető a Canon Hungária élén

Karrier

Január elsején lépett be a Canon Hungária Kft. új ügyvezető igazgatója, Jaap van ’t Ooster. A holland szakember 35 éve hűséges vállalatához, mely idő alatt több sikeres projekt kivitelezése fűződik nevéhez.

Jaap van ’t Ooster kereken 35 éve csatlakozott kutatómérnökként az Océ Technologies holland céghez. A szakmai fejlődés nyomán egyre felelősségteljesebb munkakörökben bizonyította tehetségét az Océ Szélesformátumú Nyomdai Üzletágában. 2010-ben ő kapta a megbízást, hogy vezesse az Océ és a Canon integrációját. Ezt követően a megújult Canon színeiben, a nagy formátumú és ipari nyomdaeszközökkel foglalkozó üzletág értékesítési és marketing igazgatójaként, később a cég londoni központjában az üzleti célú nyomdai üzletág üzletfejlesztési igazgatójaként folytatta pályafutását. Mindezzel egyidejűleg 5 éven keresztül a Canon hollandiai központját is vezette Venloban.

Az utóbbi két évben a Canon eddigi legtöbb kihívással teli szervezetei átalakítását vezényelte Londonból, mint európai vezetői program igazgató a vállalat üzleti szolgáltatásainak divíziójában. Ennek keretében a Canon a korábbi termékközpontú marketingszemléletét a fogyasztóközpontú gondolkodásmóddal váltotta fel. A többezer termék és szolgáltatás felhasználói átfedése sok új üzleti lehetőséget rejt, amelyek kiaknázása csak szemléletváltással lehetséges. Egy ekkora létszámú vállalatnál ilyen fokú újra-pozícionálás komoly szervezeti átalakításokkal, új munkafolyamatok bevezetésével is jár minden piacon, mely mostanra lezajlott az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió országaiban.

„Lelkesedéssel tölt el, hogy részese lehetek a Canon fejlődésének egy ígéretes piacon. Hűséges és rendkívül felkészült csapatot örököltem, akikkel folytathajtuk a Canon digitális portfóIiójának terjesztését Magyarországon. A hagyományosan magas minőségű, megbízható termékeink és szolgáltatásaink adta stabilitásunk mellett ügyfeleink számára sok előnyt biztosít a Canon világszerte nyújtott többezer fejlesztése és szabadalma is. Értékajánlataink széles vertikumában ügyfeleink igényeire személyre szabott és versenyképes megoldásokat adunk. Ez a megközelítés a Canon vállalati filozófiájához is illik: a Kyosei azt jelenti, hogy a közös jóért élünk és dolgozunk együtt.

Ez a megközelítés az üzletben is érvényes: az ügyfeleinket a növekedés, hatékonyság és profitabilitás érdekében segítjük. Üzleti célkitűzéseink komoly kihívásokat támasztanak, amelyek ugyanakkor optimizmusra adnak okot. Mindenkinek van valamilyen kapcsolata a képalkotáshoz, és nemcsak a fotográfiára vagy nyomtatásra gondolok. Ipari célú kamerák és szenzorok, akár zsebben is elférő nyomtatók a szórakoztató és promóciós termékeket gyártó szobányi berendezések, amelyekkel szórakoztató és promóciós termékek gyárthatók, és persze a felhő alapú szolgáltatásaink, a digitális ügyintézés, munkafolyamat-menedzsment és adatfeldolgozás – szinte megszámlálhatatlan, mennyi lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek. Ezúton is köszönöm elődömnek, Kroó Győzőnek munkáját, hogy megalapozta a Canon új struktúráját Magyarországon és európai viszonylatban is fantasztikus üzleti eredményeket ért el az előző években a magyar leányvállalattal. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ezekre a jó alapokra építve továbbra is sikeres legyen a magyar szervezet és minden kollégám büszke lehessen az ügyfeleikkel elért eredményekre.” mondta Jaap kinevezése kapcsán.

Az ügyvezető családjának élete átszerveződik új pozíciója miatt. Jaap és felesége a legtöbb időt ezentúl Budapesten tölti, a munka mellett ismerkedik a helyi életmóddal, kultúrával. Három gyermekük Hollandiában marad, hiszen két nagylányuk egyetemi tanulmányaikat folytatják, fiatal diplomás fiuk pedig nemrégen kezdett dolgozni egy tanácsadó cégnél. „Sok jót hallottunk már a magyar főváros turisztikai látnivalóiról és a szórakozási lehetőségekről, gyermekeink szívesen jönnének gyakran és egészen biztosan ellátogatnak a Sziget fesztiválra augusztusban. Én már néhány hónapja ismerkedem a várossal, találkoztam néhány partnerünkkel és ügyfelünkkel is és a munkatársaimtól már pozitív benyomásaim vannak Magyarországról. Nagyon várjuk már, hogy új otthonunkat belakjuk és felfedezhessük és jobban megismerjük a környezetünket.”

SOCIAL MEDIA