Az Arany Kaviár Étterem tulajdonospárosa, Molnár Attila és Nyíri Szása, Molnár Bence személyében új séfet igazolt az étterem élére.
A hazai gasztronómiai események és a fiatal séfgeneráció követőinek számára ismerősen csenghet Molnár Bence (24) neve. Ő visszatérő alakja a Bocuse d’Or séfverseny-sorozatnak, ahol először Veres István oldalán commis-ként jutott a lyoni világdöntőig, majd tavaly a hazai döntőben már versenyzőként mérettette meg magát. Pályafutását a Michelin csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén Michelin csillaggal díjazott Essencia Étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviárban egy kreatív, új kóstolómenüvel debütál, ami mellett az étlap részeként az a’la carte ételek is fontos szerepet kapnak – természetesen kiváló hazai alapanyagok felhasználásával.
„Szeretem a kreatív munkát, szeretek újdonságokat kitalálni, mind az ételek megalkotása, mind a tálalás során. Először a szemével eszik az ember – de ha az ízekben is ugyanazt kapja, akkor dolgoztunk jól. Szásával és Attilával szinte az első perctől kezdve nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, az elképzeléseim nagyon jól passzolnak az Arany Kaviár elegáns, ám mégis progresszív stílusához” – vallja Molnár Bence, az Arany Kaviár új séfje.
Molnár Bence az általa létrehozott új koncepcióban szeretné megmutatni a hazánkban található halak sokszínűségét a tányéron. Így kerültek az étlapra – többek között – a magyarországi halak – tokhal, kecsege, pisztráng, csíkos sügér -, amelyek hazai forrásból is beszerezhetőek, és jól kombinálhatóak az étterem ikonikus kaviár-kínálatával.
Az új séf a gyermekkori emlékeit előszeretettel használja fel az alkotási folyamat során: kedvenc zöldsége, vagy a nagymamája almás süteménye egyaránt inspirálta az alkotói folyamatát.
Az étterem vendégei az étterem arculatában is számíthatnak meglepetésekre az elkövetkező hetekben.
Fotó: Nyíri Szása és Molnár Bence