Új raktárbázist avatott az Euronics

Hírek

Rövid időn belül a második épületet adta át a pátyi ipari parkban a a NIPÜF Zrt. A csaknem 12 ezer négyzetméteres, mintegy 2,5 milliárd forintból fejlesztett létesítmény az Euronics egyedi igényei szerint épült meg, a műszakicikk-kereskedelmi lánc itt működteti új logisztikai központját, ahol mintegy 60 ember dolgozik majd.

A pátyi ipari parkban rendezi be új logisztikai központját a magyar tulajdonú Vöröskő Kft., az Euronics kizárólagos hazai képviselője. A kereskedelmi vállalkozás a NIPÜF Zrt. által fejlesztett komplexumból szolgálja ki csaknem 70 üzletből álló országos hálózatát.

Mint Kocsis Norbert, a Vöröskő Kft. beszerzési és logisztikai igazgatója emlékeztetett, az új központ az eddiginél jobban igazodik a cég igényeihez, egyebek mellett a jobb kihasználhatóság, a bővítési lehetőség és a korábbiaknál alacsonyabb fajlagos költségek miatt. A vállalat tervei között szerepel egy saját üzemeltetésű logisztikai rendszer létrehozása, amelyhez szintén jó alapot kínál az új raktár. Az igazgató megjegyezte, a vásárlók gyorsabb kiszolgálása és a szélesebb választék egyaránt a fogyasztók elégedettségét szolgálják. Az új raktárból elégíti ki az Euronics a megnövekedett webáruházi keresletet is, ami jelentős termékválaszték-bővítést tesz lehetővé.

A hatékony ki- és berakodást 16 dokkolókapu, a kamionok könnyű manőverezését pedig a nagy méretű öböl segíti: az épület környezetében több mint 16 ezer négyzetméter felületen alakítottak ki aszfalt-, illetve térkőburkolatot. Az építkezés nagyságrendjére jellemző, hogy az előkészítés során csaknem 80 ezer köbméternyi földet mozgattak meg, a szerkezetbe pedig 6700 köbméternyi beton mellett 70 tonna acélt építettek be.

Az állami tulajdonú ipariingatlan-fejlesztő 2017 szeptemberében kezdte meg az előkészítő munkákat, és az ütemterv betartása érdekében egyszerre akár 120 fő is dolgozott a terepen. A 12 ezer négyzetmétert meghaladó alapterületű, A kategóriás csarnokban 350 négyzetméternyi iroda is helyet kapott, és a létesítmény a későbbiekben igény szerint bővíthető. Az épületben háromféle – tömbös, állványos, illetve úgynevezett értéktári polcos – technológiát alkalmaznak, hogy valamennyi termékkategória számára a megfelelő tárolási megoldást biztosítsák.

„A pátyi ipari park első, ingatlanfejlesztési díjjal elismert épülete után egy újabb magas színvonalú épületet adtunk át ügyfelünknek. A létesítmény klasszikus built-to-suit fejlesztés, azaz a megrendelő egyedi igényei szerinti paraméterekkel épült fel. A Vöröskő Kft. révén tovább bővül a NIPÜF Zrt. által kiszolgált ágazatok köre, és ez a későbbi projektek során tovább folytatódik majd. Eddig mintegy 780 hektárnyi fejlesztési területet vásároltunk országszerte, és további 120 hektárról folytatunk tárgyalásokat. Több városban jelenleg is zajlanak beruházásaink, az Országos Ipari Park Koncepció keretében Magyarország csaknem minden megyéjében jelen leszünk. Az a célunk, hogy modern létesítményeink révén élénkítsük a helyi gazdaságot és ösztönözzük a magas hozzáadott értéket képviselő szektorokban tevékenykedő vállalatok letelepedését” – mondta Török Zsombor, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója.

A NIPÜF Zrt. pátyi beruházása Közép-Európa egyik legnagyobb iparipark-fejlesztési programjának a része, amelynek keretében a következő években több százmilliárd forint értékben jönnek létre modern, a jövő technológiáit is befogadni képes, valamint az érintett városok további fejlődéséhez hozzájárulni hivatott gyártó- és logisztikai létesítmények.

SOCIAL MEDIA