Új podcast műsorban debütál Gundel Takács Gábor

Hírek

Magyarországon az egyik legnagyobb tévhit az, hogy a vállalkozónak mindent egyedül kell csinálnia. Ez azonban az üzleti világ szakértői szerint nem igaz, az együttműködő üzleti közösségek tagjai ugyanis támogatják, inspirálják és fejlesztik egymást. Ennek szellemében jött létre az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai üzleti és vállalkozói közösség podcast csatornája.

 

Az OPTEN 2021-ben publikált felméréséből kiderül, hogy a hazai vállalkozások egyre kevesebb része éri meg az ötéves születésnapját. Hogy a cégek túlélési aránya mennyit romlott az évek és évtizedek folyamán, jól mutatja, hogy 2000-ben még az újonnan induló vállalkozások több mint 85 százaléka érte meg az ötéves alapítási évfordulót, 2021-re ez az arány 70 százalék alá esett.

A romló tendencia nemcsak az ötéves túlélési aránynál figyelhető meg, hanem hosszabb periódusokat vizsgálva is. A tízéves túlélési esély az elmúlt évek alatt 65 százalékról 46 százalékra csökkent, de tizenöt éves intervallumot nézve is látványos a visszaesés. A húszéves kort már csak a vállalkozások 35-37 százaléka éli meg, de még ezen az időtávon is kimutatható a romló tendencia” – írta felmérésében az opten.hu.

Ezt a folyamatot gyorsítják fel az olyan külső tényezők, mint a Covid-19, a háború, az energiaválság, a szuperinfláció. Ezekre az eseményekre azonban a vállalkozóknak és cégtulajdonosoknak nincsen közvetlen hatása. De az már a cégtulajdonosokon múlik, hogy mennyire készülnek fel a válságokra, milyen kompetenciákat fejlesztenek és hogyan hasznosítják az egyre elérhetőbbé váló innovációkat. Vagyis a versengést vagy az együttműködő üzleti kultúrát választják-e.

 

Fórum és KO-OK: Két üzleti podcast műsor kíváncsi vállalkozókra szabva

Július 5-én debütál a Business Flow 8 üzleti közösség Podcast csatornája, ahol két műsortípussal találkozhatnak a hallgatók. A Fórum a vállalkozói közösség legégetőbb problémáira és kérdéseire keresi a választ Gundel Takács Gábor és három meghívott vendége közreműködésével.

A havonta három alkalommal jelentkező Fórumban olyan témákat boncolgatnak majd, mint a mesterséges intelligencia integrálása a vállalkozásba, az ügyfélszerzés három generáció szemén keresztül, a vállalkozói gondolkodásmód vagy a hatékony értékesítés stratégiák és a vállalkozói magány.

A vendégek között olyan nagyágyúk is felbukkannak, mint a húszéves televíziós múlttal rendelkező Szalay Ádám és a marketing fenegyerekeként elhíresült Sipos Zoltán, de – többek között – Lévai Richárd, Baranyai Dávid, Diczenty-Peti Balázs, Tarsoly Norbert és Weiser István is a későbbi adások aktív résztvevője lesz.

A podcast-sorozat másik műsora, a KO-OK a vállalkozói storytelling új szintje, amely mélyinterjú formátumban mutat be elgondolkodtató és felemelő vállalkozói történeteket. Ezek a beszélgetések rávilágítanak arra, hogyan lehet emberileg és üzletileg is újrakezdeni egy csődhelyzetet vagy problémás karrierváltást követően. Az adásokból a hallgatók lenyűgöző vállalkozói életutakkal ismerkedhetnek meg és választ kapnak olyan kérdésekre is, hogy hogyan állhatnak talpra azután, hogy gyakorlatilag kiszervezik alóluk a cégüket, vagy miért és hogyan érdemes akár a családi tartalékok felélésével is megkockáztatni egy majdnem 360 fokos karrierváltást.

 

A vállalkozók magyar hangja: Gundel Takács Gábor

A Business Flow 8 Podcast csatorna elindításánál az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy egy hiteles, szakmailag felkészült, emberi hang szóljon a vendégekhez és hallgatókhoz egyaránt. Gundel Takács Gábor egy percig sem hezitált, amikor elfogadta a Fórum és a KO-OK podcast műsorok házigazdai szerepét.

A saját vállalkozói tapasztalataim, kudarcaim is megmutatták, hogy milyen buktatókkal kell szembenézni egy vállalkozás alapítása és működtetése során. Az általános tapasztalat az, hogy az ember befizeti a tanulópénzt egy esetleges bukást követően, ám ezzel a podcast-sorozattal szeretnénk azt is megmutatni, hogy ez nem feltétlenül szükséges, hiszen nagyon hasznos tapasztalatokat kaphatunk más vállalkozások példáját látva. A podcast-sorozat segít bemutatni a típushibákat, legyen szó akár a gyakorlati dolgokról, vagy a mentalitás- és attitűdbeli hibákról. Hasznos és izgalmas beszélgetések lesznek ezek érdekes vendégekkel, amely nemcsak a kezdő vállalkozásoknak nyújthatnak segítséget, de azoknak is, akik esetleg belebuktak a vállalkozásukba és szeretnék újrakezdeni” – mesélte a műsorral kapcsolatban Gundel Takács Gábor.

A Fórum első adása június 15-től elérhető YouTube-on, Spotifyon és a Mex Rádión, az első KO-OK adás pedig július 6-án érkezik a platformokra.

 

SOCIAL MEDIA