Új, nagyszabású rövidfilmes díjprogramot hirdettek meg

Hírek

A Creo örömmel jelenti be, hogy elindult a Sony Future Filmmaker Awards, amely egy új, nagyszabású, évenként megrendezett rövidfilmes díjprogram, amely új kaput nyit a kreativitás fejlődéséhez. A Sony által szponzorált és ingyenesen megpályázható díjak célja, hogy a világ minden tájáról származó egyedi alkotókat kiemeljék, és új nézőpontot adjanak a történetmesélésnek.

 

Harminc kiválasztott filmes kerül a döntőbe, akik Los Angelesbe repülnek a díjátadó ünnepségre, amelyre 2023. február 22-én kerül sor a Sony Pictures történelmi stúdiójának Culver Cityben található Cary Grant színházban. A hat kategória – köztük a Környezetvédelem és a Jövő Formálása – győzteseit az estén hirdetik ki, és pénzdíjakkal, valamint a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékával jutalmazzák őket. A győzteseket egy szakértő vezetőkből álló zsűri választja ki, amelynek elnöke a díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező Justin Chadwick.

A díjátadó estét követően mind a 30 győztes és a jelöltek két napon át workshopokon, vetítéseken és fórumokon vesznek részt, amelyeket a Sony Pictures vezetői és a szakterületük legkiválóbb emberei vezetnek. A kivételes kétnapos program a témák széles skáláját öleli fel a pitcheléstől a jogi kérdéseken át a tehetségkutató ügynökségekkel való együttműködésig és a legmodernebb technológiák, köztük az animáció és a CGI használatáig. Ez a páratlan lehetőség támogatja a filmkészítők karrierjének előrehaladását azáltal, hogy exkluzív hozzáférést és egyedülálló betekintést biztosít számukra az iparág belső működésébe.

Justin Chadwick, a díjnyertes színház-, televízió- és filmrendező, a zsűri elnöke az alábbiakat nyilatkozta: „A filmiparban nagy változásokat élünk át: a stúdiók eredeti, új hangokat keresnek, amelyek képesek kitűnni a tömegből és új utakat találni a közönséggel folyatott kommunikáció kapcsán. A Sony Future Filmmaker Awards díjjal a történetmesélők következő generációját keressük, akiknek munkája képes lekötni, informálni, szórakoztatni és izgalomba hozni. Ha van mondanivalód, és szeretnéd, hogy a hangodat meghallják, akkor téged keresünk.”

Kenji Tanaka, a Sony Corporation alelnöke szerint: „A Sony célja, hogy „a kreativitás és a technológia erejével érzelmekkel töltse meg a világot”. A Sony Future Filmmaker Awards elindításában együttműködő partnereinkkel, a Creo-val együtt dolgozva nagyon izgatottan várjuk, hogy mit nyújthat ez az új kezdeményezés a filmkészítőknek, hiszen ez a lehetőség tovább erősíti elkötelezettségünket a tartalomkészítők és az általuk elmesélt történetek iránt. A világszínvonalú létesítményeinkhez és vezető szakértőinkhez való hozzáféréstől kezdve a legfejlettebb és leginnovatívabb technológiáig az a célunk, hogy lebontsuk a kreativitás útjában álló összes akadályt, és az alkotók számára biztosítsuk azokat az eszközöket és lehetőségeket, amelyekkel a következő szintre léphetnek.

Scott Gray, a Creo alapítója és vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: „Nagy örömmel indítjuk útjára a Sony Future Filmmaker Awards-ot, amelynek célja, hogy támogassa a filmeseket világszerte. A díj egyedülálló lehetőséget kínál a filmkészítőknek, és kivételes lendületet ad szakmai fejlődésükhöz. Ez az új kezdeményezés tovább építi a Creo szilárd múltját a kreatív alkotók karrierjét támogató és elősegítő programok létrehozásában. Hálásak vagyunk a Sony-nak a szponzorálásért, valamint Justin Chadwicknek a zsűri elnökeként nyújtott szakértői útmutatásáért.”

A nevezési határidő magyar idő szerint 2022. december 13., 14:00 óra. További információkért és a versenyre való jelentkezéshez látogasson el a következő weboldalra: www.sonyfuturefilmmakerawards.com

 

SOCIAL MEDIA