Új motortechnológia a HiKOKI-tól

Hírek

A HiKOKI szénkefementes, nagy teljesítményű motorokat kínál az AC elektromos szerszámokhoz. Az AC szénkefementes motorok komfortosak és nagyon kevés a karbantartási munka velük.

Az elektromos szerszámok japán specialistája mérföldkőhöz ért, amikor 2018. októberben a HITACHI Power Tools megváltoztatta a márkanevét HiKOKI-ra. Új, szénkefementes motorjaival pedig már most meghatározza a piaci sztenderdet.

Az új motortechnológiát alkalmazzák egyes fúrókalapácsokban, bontókalapácsokban, csiszológépekben, körfűrészekben, csavarbehajtó gépekben. A szénkefementes AC, nagy hatékonyságú motoroknak kicsi a karbantartási igényük és hosszú a várható élettartamuk. Mivel nincs szénkefe, így kisebb az ellenállás – ez pedig növeli a motor hatékonyságát. A kompakt AC szénkefe nélküli motorok kimeneti teljesítménye nagyobb, mint az ugyanolyan méretű szénkefés motoroké. További előny, különösen nagy építési területeknél, hogy a kompakt vezérlő áramkörnek köszönhetően a berendezések akkor is stabil áramforrást kapnak, amikor a táplálást generátorok biztosítják inverter nélkül, illetve még akkor is, amikor a berendezés kábeldobon keresztül csatlakozik a tápellátásra és az elektromos hálózatban feszültségesések fordulnak elő. Ez utóbbi mostanáig mindig kisebb fúrási, illetve bontási teljesítményt okozott.

Kis karbantartási igény és folyamatosan nagy teljesítmény

A szénkefementes motorokban nincs szükség szénkefére, illetve tekercselt forgórészre. A poros környezetben történő intenzív használat miatti forgórészkiégés, rétegrövidzár, illetve kommutátorkopás a múlté. „A szénkefementes AC motor sokkal hosszabb élettartamot biztosít” – mondta György Tibor, a HiKOKI Power Tools Magyarország Kft. cégvezetője. „A kevesebb kopásnak köszönhetően kevesebb karbantartásra van szükség, ebből következőleg pedig az építési területen hosszabb az üzemidő és nagyobb a hatékonyság.”

Jól használható, intelligens a munkában

Az AC szénkefementes motorok vezérlő áramköréhez általában simító kondenzátor szükséges, ez pedig túl nagy méretű az elektromos szerszámokhoz. A HITACHI Power Tools/HiKOKI kifejlesztett egy új, simító kondenzátor nélküli vezérlő áramkört, mely így kis gépekbe is belefér, mint pl. csavarbehajtókba (WR14VE, WR16SE, WR 22SE és WR25SE). Így a Hitachi Power Tools/HiKOKI a G13VE sarokcsiszoló keskeny (176mm) markolatába be tud építeni 1320 wattos szénkefementes motort.

Az új vezérlőegységnek köszönhetően a C6MEY körfűrész csendes üzemmódra is képes. A csendes üzemmód azt jelenti, hogy a fűrész alacsony sebességgel és kisebb zajjal indul be és a vezérlő áramkör akkor növeli meg automatikusan a motorteljesítményt, amikor érzékeli a nagyobb munkaterhelést. A teljesítmény tekintetében a két bontókalapács semmiben sem gyengébb a fúrókalapácsoknál. A H45MEY termék 1150 wattos motorjával 10,1 J ütőenergiát ér el az EPTA szerint. A bontási kapacitása 131 kg (per 30 perc). Nagy testvére, a H60MEY az 1500 wattos motorral (ütőenergia: 15,9 J) már 164 kg-ra képes.

A Koki Holdings Co., Ltd.-ről

A Koki Holdings Co., Ltd. az elektromos szerszámok és az élettudományi eszközök vezető gyártója. Az elektromos szerszám termékskála kb. 1300 modellt ölel fel, ezen belül csavarbehajtókat, fúrógépeket, szögbelövőket és egyéb pneumatikus szerszámokat, fűnyírókat, sövényvágókat, egyéb kültéri elektromos eszközöket, valamint tisztítóberendezéseket, nagy nyomású mosókat, illetve más háztartási készülékeket. A tudományos eszközök közé olyan termékek tartoznak, mint például az ultracentrifuga.

A Koki Holdings 70 éves fennállása során a világszínvonalú fejlett technológiáival megbízható és innovatív termékeket gyárt. A világ minden táján jelen lévő vállalat értékesítési egységei nemcsak Japánban vannak, hanem a világ 95 országában Európában, az Egyesült Államokban, Ázsiában, Óceániában, a Közel-Keleten és Afrikában.

SOCIAL MEDIA