Új cégtársak a PwC Magyarország vezetői között

Karrier Kiemelt

A PwC Magyarország bejelentette két új cégtárs kinevezését. A könyvvizsgálati üzletágat 2022. július 1-jétől Sávoly-Hatta Anita és Halmosi Gábor erősíti partneri pozícióban.

 

Sávoly-Hatta Anita

Sávoly-Hatta Anita (44) 2003-ban csatlakozott a PwC Magyarország csapatához. Számviteli és európai gazdasági tanulmányokat folytatott a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi, illetve a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Karán. Nemzetközileg elfogadott könyvvizsgáló képesítéssel (ACCA) is rendelkezik. Elsősorban technológiai, informatikai, jármű- és gyógyszeripari ügyfelekkel foglalkozik, jártas az amerikai tőzsdefelügyelet által nyilvántartott ügyfelek IFRS és US GAAP szerinti könyvvizsgálatában is. Emellett a PwC egyre növekvő környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) csapatának motorja, illetve a fenntarthatósággal kapcsolatos üzleti szolgáltatások felelős vezetője is Magyarországon.

Halmosi Gábor

Halmosi Gábor (39) 2011-ben csatlakozott a PwC Magyarország könyvvizsgálati üzletágának számviteli tanácsadó részlegéhez és a PwC’s Academy csapatához. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán szerzett közgazdász diplomát, ezen kívül IFRS mérlegképes könyvelő, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara bejegyzett tagja, nemzetközi könyvvizsgálói (FCCA) és nemzetközi kontrolling (CIMA) végzettséggel is rendelkezik. Fő szakterülete a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint beszámolót készítő társaságok és cégcsoportok támogatása. Jelentős szerepet vállalt az IFRS hazai bevezetésének előkészítésében. Gábort az egyik legkiválóbb magyarországi és nemzetközi számviteli szakértőként tartják számon. Kinevezését követően, a könyvvizsgálati üzletág részeként, Gábor vezeti a PwC Magyarország számviteli tanácsadással és a pénzügyi területek átalakításával foglalkozó úgynevezett Future of Finance programot. Egy évtizede a PwC’s Academy csapatának állandó előadója, szenvedélyes triatlonista és futó.

 

SOCIAL MEDIA