Tudomány VS Influencer – A karantén, ami kitágította a teret

Hírek Kiemelt

Az elmúlt hónapok új dimenzióba helyezték az előadások, rendezvények fogalmát. De mit csináljon egy vállalkozás az „új világban”, ha eddig élő tudományos showkra rendezkedett be, és mit csináljon egy tudományokra specializálódott youtuber, aki nem tud kimozdulni a lakásából.

 

A válasz akár elcsépelt is lehetne: az on-line világban kezdjünk magunkkal valamit. De mi van azzal, aki nem akar tucatterméket alkotni? E gondolat jegyében született meg a Ha jobban belegondolsz”, a MEMO Science&Innovation és a Szertár közös online tudományos kvíz sorozata. A MEMO részéről a fiatal kutató, Czikkely Márton,  Szertár részéről a tudományos youtuber, Zsiros László Róbert teszi próbára tudását.

A két fiatal a karantén ideje alatt szívügyükhöz, a tudománykommunikációhoz nyúlt és egy olyan szórakoztató, de informáló péntek esti online kvíz műsort hozott létre, ahol a cél a különböző tudományos, de mégis hétköznapi témák néha vicces, néha nagyon is szakmai, de az átlag nézőnek is érthető nyelven való elmagyarázása. A kérdezők felkért szakemberek, influencerek, vagy épp tudósok, akik nemcsak őket, hanem a nézőközönséget is próbára teszik.

Az előző adások során a kérdéseket feltette már a Zállatorvos, a Zenebatyu, egy építész iroda fiatal mérnöke, fiatal filmesek. A nyelvészet és egyéb tudományok világába is elkalandoztak már, de nyitott a kapu a céges juniorok számára, akik próbára akarják tenni a két tudománykommunikátort a vállalatuk különböző szakterületeivel kapcsolatos kérdéseikkel.

A kéthetente megjelenő adással eddig a képernyő elé ragasztották azt a Z generációt, akiknek igazán terepe az online világ, és akik magukkal húzzák anyut és aput is az Y és X generációból.

 

 

Következő adás: 2020. június 26. 

 

SOCIAL MEDIA