Több mint kétmillióan nyitottak meg sport tematikájú oldalakat: a DKT elemzése az internetes oldalak áprilisi látogatottságáról

Hírek Kiemelt

A DKT aktuális elemzése a sport tematikájú oldalak toplistáját mutatja be, de emellett a szokásos havi toplistákat is tartalmazza, amelyek révén mind a napi átlagos, mind a havi összesített látogatószám alapján áttekinthető az egyes weboldalak és brandek helyzete.

 

A magukat sport tematikájú oldalként definiáló site-ok áprilisban összesen több, mint kétmillió belföldi egyedi látogatót (real user) értek el. Az április havi összesített látogatószám alapján a legtöbben – közel egy-egymillióan – az m4sport.hu és nemzetisport.hu oldalakat keresték fel. Az egyedi látogatószám mellett érdemes figyelni az oldalletöltések számára is, amiben lényegesen nagyobb különbség van a két oldal között, mint a látogatószámban, méghozzá a második helyezett javára. Dobogós helyezése van még az eredmenyek.com oldalnak is, de négyszázezer feletti látogatót számolhatott áprilisban a goal.com/hu, a keresztlabda.hu valamint a eurosport.hu site is. A listán hetedik csakfoci.hu oldal futballrajongó látogatóinak száma közel háromszáznyolcvanezer volt. A sorban következő nb1.hu oldalt pedig közel háromszázezren látogatták meg áprilisban. A tízes toplistát a sport365.hu és az ulloi129.hu zárja.

A leglátogatottabb sportoldalak relatív helyzetének bemutatása után következzenek a szokásos havi toplisták.

A napi átlagos egyedi látogatószám (real user) alapján kialakított TOP10-es listát a weboldalak esetében változatlanul a blikk.hu vezeti, amit a második helyezését őrző 24.hu követ. Nincs változás a toplista harmadik és negyedik helyén sem: előbbit az origo.hu, utóbbit az Index foglalja el. Az ötödik helyet viszont egy jókora ugrással a femina.hu szerezte meg – ezzel ötöt lépett előre a toplistán. Ennél is nagyobbat dobbantot az idokep.hu, márciushoz képest kilenc helyezést javítva a hatodik helyre ugrott. Hetedik az nlc.hu – két helyezést javítva pozícióján. Nyolcadik a portfolio.hu, kilencedik a hvg.hu és tizedik a telex.hu, mindhárom oldal veszített pozíciójából márciushoz viszonyítva.

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagos látogatószámmal mért toplistát, akkor az első négy helyen nem látunk eltérést a honlapok listájához képest, ugyanolyan sorrendben következik egymás után a Blikk, a 24, majd az Origo és az Index.

Az Időkép és a Femina viszont brandként helyet cserélt egymással a domain-pozíciójukhoz képest: brand-perspektívából nézve az ötödik helyen az Időkép áll. A brand lista hetedik helyén a Telex található, három hellyel előrébb, mint domainként. A nyolcadik helyet a HVG foglalja, amelynek szintén jobb a brandpoziciója, mint a domainhelyezése. A sort az NLC és Portfolio zárja.

A havi összesített egyedi látogatószám alapján a toplista első helyét – egyet előre lépve – a 24.hu foglalta el áprilisban. Második helyen most a blikk.hu áll, szintén egyet javítva helyezésén márciushoz képest. Az egy hónappal korábban első helyezett origo.hu most a harmadik helyet foglalhatta el. A negyedik helyet a femina.hu szerezte meg – ezzel eggyel lépett feljebb a toplistán. Az index.hu az ötödik a sorban. A portfolio.hu, az nlc.hu és ripost.hu következnek, megőrizve márciusi helyezésüket. A nosalty.hu három helyet javítva kilencedik a toplistán, amit tízedikként a borsonline.hu zár.

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistája általában megfelel a brandekhez tartozó (fő) weblapok listájának. Ez a helyzet most is. A 24-től kezdve a Borsonline-ig bezárólag nincs eltérés a brandek és a domainek listája között.

 

SOCIAL MEDIA