Tizenöt kategóriában adták át a Street Kitchen Guide díjait

Hírek

A Street Kitchen csapata évek óta járja az országot, hogy felkutassa a legjobb vendéglátóhelyeket: az elmúlt néhány hónapban több mint százhúsz településen jártak, és több száz helyet teszteltek. Ezek közül végül ötszáz került be az idén először megjelent Street Kitchen Guide-ba, amely az ország legmenőbb helyeit sorakoztatja fel.

 

„Csak olyan hely kerülhetett be a guide-ba, amit személyesen teszteltünk, és valóban jó szívvel ajánlunk az olvasóknak, bármerre is járnak. Ezek korántsem csak éttermek, hiszen az elmúlt években leteszteltük a legjobb fagyizókat, cukrászdákat, street food lelőhelyeket, kávézókat és pékségeket is. 13 tesztelőnk Budapest mellett az ország legtávolabbi részeibe is ellátogatott, hogy felkutassák a legmenőbb vendéglátóhelyeket” – meséli Fördős Zé, a Street Kitchen alapítója.

A könyvet június 6-án mutatta be a csapat a budapesti Dürer Kertben a Big Green Egg–Street Kitchen Guide Díjátadó keretében. Az egyes kategóriákban az általuk három legjobbnak ítélt helyet díjjal is elismerték.

Lássuk, melyek Magyarország legmenőbb vendéglátóhelyei 2024-ben!

 

Pékségek kategória a NUTELLA® támogatásával:

  1. Arán Bakery (Budapest)
  2. Emmarozs (Szeged)
  3. Péklány (Balatonfüred)

Kávézók kategória:

  1. Apricot Coffee (Budapest)
  2. Rokusch (Pécs)
  3. Tizen1 (Veszprém)

Reggelizők kategória:

  1. Deszka (Budapest)
  2. Pan’ni by Artizán Budapest (Budapest)
  3. Zsengélő Café (Verőce)

Éttermek és bisztrók kategória az OTP Bank támogatásával:

  1. Macok (Eger)
  2. Rosenstein (Budapest)
  3. Kővirág (Köveskál)

Cukrászdák kategória:

  1. La Téne (Badacsony)
  2. Édes Sári (Budapest)
  3. Sakura cukrászda (Nagymaros)

Vendéglők és csárdák kategória a Dacia támogatásával:

  1. Fekete Gólya (Kecskemét)
  2. Majthényi Présház (Balatonlelle)
  3. Vadvirág Vendéglő és Fogadó (Tatabánya)

Édes street food helyek kategória:

  1. Freyja – The Croissant Story (Budapest)
  2. Házi Rétesbolt (Budapest)
  3. Császármorzsa (Budapest)

Pizzázók kategória az Ooni támogatásával:

  1. Manu+ (Budapest)
  2. Hétköznapok (Budapest)
  3. Pizza, Kávé, Világbéke (Miskolc)

Hamburgerezők kategória:

  1. Bitang Burger (Alsóörs)
  2. Meating Burger and More (Nyíregyháza)
  3. Tuning Burger (Budapest)

Street food helyek kategória a Big Green Egg támogatásával:

  1. Petrol Beer & Barbeque (Budapest)
  2. GRK’s Kyros Yeeros (Budapest)
  3. Cvekedli Tésztabár (Nyíregyháza)

Lángosozók kategória:

  1. Pálháza Lángossütő (Pálháza)
  2. Dunakanyar Lángos (Zebegény)
  3. Bálintos Lángos (Mezőberény)

Fenntartható helyek kategória az Electrolux támogatásával:

  1. SALT (Budapest)
  2. Villa Kabala (Szigliget)
  3. Reggeli (Pécs)

Fagyizók kategória:

  1. Cioccolatte Fagylaltozó (Budapest)
  2. Kő fagyi? (Mindszentkálla)
  3. Erdős és Fiai Cukrászda (Budapest)

Távol-keleti éttermek kategória:

  1. 101 Bistro (Budapest)
  2. Spicy Fish (Budapest)
  3. Madame Pho (Budapest)

Nemzetközi kedvencek kategória a Biofilter Környezetvédelmi Zrt. támogatásával:

  1. Meshuga (Budapest)
  2. Taco Bar (Budapest)
  3. Elefántos Étterem (Pécs)

 

A Street Kitchen Guide egyik legfontosabb célja az volt, hogy a budapesti helyek mellett a vidéki vendéglátóhelyekre is kiemelt figyelmet fordítson, és megmutassa, hogy mennyi remek, különleges vendéglátóhely létezik Budapesten kívül is, amiket érdemes akár egy kirándulás, nyaralás keretében is felkeresni. A kiadvány nemcsak felsorakoztatja a legszuperebb magyarországi helyeket, hanem egyféle kalauzként is szolgál a belföldi utazásokhoz – ehhez a térképek és a helységnév szerinti tárgymutató is nagy segítséget nyújt – írják.

 

SOCIAL MEDIA