Szólókarrierbe kezdett Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál frontembere

Tejszínhub

Az Intim Torna Illegál rajongóit tavaly májusban sokkolta a hír, hogy a népszerű zenekar feloszlik. Az együttes kedvelői számára örömhírt jelenthet, hogy a frontember, Dorogi Péter tovább folytatja a zenélést, és az Intim Torna Illegál dalokat ezentúl DOROGI koncerten hallhatja a közönség.

 

Dorogi Péter több platina- és aranylemezes énekes húsz éve ismert a magyar zenei életben. Alapító tagja annak a Kistehén Tánczenekarnak, amely az Én a Kistehén szigethimnusszal, és a Szájbergyerek című slágerrel robbant be a köztudatba. Szintén alapító tagja és a megalakulástól a feloszlásig frontembere az Örökké vagy a Vágjál lyukat a kádba című rádióslágereket jegyző Intim Torna Illegálnak. Az idei évtől DOROGI néven lép színpadra, elkészült az új dala és február 25-én már koncerten is hallhatják a rajongók.

Az nem volt kérdés, hogy merre megyek tovább az Intim Torna Illegál után. Folytatom azt, amit eddig is csináltam, amit szeretek és talán, amihez a legjobban értek: zenélek. Persze nem biztos, hogy szögegyenes az út, de egy hasonló szituációt egyszer már megéltem, amikor a Kistehénből kiléptünk a srácokkal és megszületett az Intim Torna Illegál. Akkor nagyon bejött a dolog, jól tettük, hogy léptünk. Jó hír, hogy amennyi nehézséggel jár egy ilyen váltás, annyi új lehetőséget is hoz magával. Rengeteg fiókban maradt zenei ötleteimet meg tudom most valósítani, és az újrakezdésnek köszönhetőn olyan kiváló zenészekkel állhatok színpadra, akikkel eddig nem volt lehetőségem” – nyilatkozta Dorogi Péter. Az új felállásban kibővült hangszereléssel lép színpadra a zenekar. A frontember mellett gitáron az ITI koncertekről már ismert Geschitz János, dobon Dajka Tamás és basszus gitáron Horváth László játszik. Billentyűsként pedig a zenei szakma elismert alakja, a Mindenki című Oscar-díjas film zeneszerzője, Balázs Ádám csatlakozik.

A napokban jelent meg az első DOROGI dal, Néhány fényes gomb címmel.

Az új dalhoz hamarosan klip is készül. A forgatás különleges helyszínen zajlik majd, Erdélyben, a Madarasi Hargita hófödte hegycsúcsai között. „Szimbolikus ez, hiszen a legelső számom, a Hipnotizőr király, az erdélyi fiatalság himnuszává vált. Ezért gondoltam, hogy a saját formációm első klipjét mindenképpen ott fogom elkészíteni” – tette hozzá a frontember.

 

Újra Intim Torna Illegál slágerekre tombolhatnak a rajongók

Az elmúlt nyár Dorogi Péter számára intenzív koncertezéssel telt. Az énekesnek egyrészt örömünnep volt másfél év után, a koronavírus miatt elmaradt fellépéseket követően újra színpadra lépni, másrészt viszont a búcsú miatt keserédes szájízzel tomboltak a rajongók és a zenekar is. A szeptemberi dupla teltházas búcsúkoncert után most, február 25-én hallhatja újra a közönség, az A38 hajón. „Hiányzik már, hogy találkozzak a közönséggel. A koncerten lesz pár különlegesség, a gitáros vokalista Geschitz Janesz például csellózni is fog, és lesz egy meglepetés vendégünk. Dalpremier is lesz, hiszen először játszuk el az új dalt. Az est során természetesen Intim Torna Illegál dalokat hallhat a közönség. Közel száz dalom van, melyeket a zenekar frontembereként, vagy, még a Kistehén idején írtam, ezek jelentik az életművemet, persze, hogy ezeket fogom játszani. Vannak dalok, amiket izgalmas hangszerelésben adunk majd elő, ilyen a Meghajlok előtted című szám. A legnagyobb Intim Torna slágerek mellett hallható lesz jó néhány olyan dal, amit korábban alig játszottunk élőben, mint például a Hold, az Ördögöd van Angyalom vagy a Csillagtengeren című dalok” – nyilatkozta Dorogi Péter. A két órás koncertet az M2 Petőfi TV rögzíti majd, és két epizódban tűzik műsorra.

 

SOCIAL MEDIA