Szaúd-Arábia legyőzte Argentínát!

Tejszínhub

Megszületett a VB első óriási meglepetése: Szaúd-Arábia legyőzte a világbajnoki győzelemről álmodozó Argentínát!

 

Az első félidő kissé álmosan telt, az argentinok uralták a mérkőzést, de a szaúdiak nem játszottak olyan alárendelt szerepet, mint ahogyan azt a papírforma ígérte volna. A 10. percben úgy tűnt, minden megy az előre elképzelt mederben, Lionel messi tizenegyesből megszerezte a vezetést a dél-amerikai gárdának. A kék-fehérek után is támadtak, de a VAR elvette három góljukat is.

Fordulás után aztán jött a dráma: al-Sehri a 48. percben egyenlített, al-Davszari pedig az 53. percben gyönyörű egyéni alakítás után a bal sarokba kőtt, 2:1 Szaúd-Arábia javára! A mérkőzés hátra lévő részét végigtámadták a gauchók, de igazi átütő erő nélkül, amikor pedig eljutottak helyzetig, akkor parádés formában védő al-Ovaisz minden kapura tartó labdát megfogott.

Az utolsó percekben a szaúdiak minden lehetőséget megragadtak az időhúzásra, de ki ne tette volna ezt a helyükben? Már a bíró által jelzett 8 perces hosszabbításban történt, hogy kifutás közben a szaúdi kapus a saját védőjét tarolta le, akit aztán hordágyon kellett levinni. Így az eredeti hosszabbítás végül 13 percesre nyúlt, de a végén a szaúdiak járthattak örömtáncot: legyőzték az aktuális Dél-Amerika bajnokot!

Argentína pedig győzelmi kényszerbe került: Lengyelország és Mexikó ellen most már kötelező a győzelem, ha nem akarnak a csoportkör után hazautazni.

 

Fotó: FIFA World Cup, Facebook

 

SOCIAL MEDIA