RTL: November 18-án indul a LEGO® Masters

Hírek

A várakozásnak vége, az építkezés november 18-án este megkezdődik: indul a LEGO® Masters – egy látványos vetélkedő, ahol a kreativitásnak csak a képzelet szab határt és garantált szórakozást nyújt az egész családnak.

 

 

Az izgalmakkal teli új műsorban (gyártó: UFA Show) nyolc páros (a játékosok adatlapjai ezen a linken érhetőek el) küzd meg egymással. A versenyzők hétről hétre új kihívásokat kapnak: lehetőségük nyílik megmutatni fantáziadús terveiket és technikai képességeiket, amelyeket a LEGO® Masters Építőmestere, a versenyzők alkotásainak szakmai zsűrije, Dóczy Balázs hivatásos LEGO építő bírál el.

A 47 éves Dóczy Balázs 2017 óta a LEGO Certified Professional cím birtokosa, amit világszerte vele együtt mindössze 30 hozzá hasonló, tapasztalt alkotó mondhat magáénak. Gyerekkorától kezdve szenvedélyes építő, 2013 óta Kockaműhely névre keresztelt családi vállalkozásában készít egyedi LEGO alkotásokat. Egyik legismertebb munkája a Lánchíd oroszlánjának 850 ezer LEGO kockából elkészített hasonmása, ami közel egy évig volt látható Budapest több pontján. Balázs nagy szenvedélye a tenger, azon belül is a könnyűbúvárkodás és a vitorlázás. Jelenleg feleségével és kisfiával együtt kétlaki életet él Budapest és Mallorca között, ahol vitorlázást oktat.

A játékosok nemcsak a látványos – és ezzel együtt bonyolult – kihívásokkal, az idővel, hanem egymással is küzdenek. Az epizódok végén egy-egy csapat elköszön a műsortól, a fináléban pedig kiderül: melyik párosé lesz a LEGO Masters cím és a győztesnek járó 10 millió forintos fődíj.

A LEGO® Masters házigazdája Puskás-Dallos Péter lesz. A 38 éves énekes, színész, műsorvezető öt évadon át volt az X-Faktor mentora, számos RTL-es műsor házigazdája és szereplője, a The Biebers nevű népszerű zenekar frontembere. Nagyon fontos hitvallása a környezettudatosság és fenntarthatóság; öt éve vegán életmódot folytat. Házas, felesége Puskás-Dallos Bogi énekesnő, első gyermekük 2023 szeptemberében született. Saját bevallása szerint már most nagyon várja, hogy kisfiával közösen LEGO kockákból építhessen.

A LEGO Masters első epizódja november 18-án, szombaton 19 órától látható az RTL műsorán, a folytatásban pedig 19:30-tól lesz látható a műsor. Az epizódok a televíziós premiert követően elérhetőek az RTL+ felületén is.

 

 

A műsor hivatalos oldalai:

Web: www.rtl.hu/legomasters

Instagram: https://www.instagram.com/legomastersmagyarorszag/

Facebook: https://www.facebook.com/legomastersmagyarorszag

 

 

 

SOCIAL MEDIA