Rövidesen már kamatozik is a magyar fintech digitális aranya

Hírek Kiemelt

Idén áprilisban hozta létre és vitte tőzsdére az arany digitális változatát egy magyar fintech, az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen. A 100 százalékos aranyletéttel rendelkező digitális eszköz, a BlockNoteX egy újabb innovációnak köszönhetően december első felétől már kamatozik is: egy tőzsdei partneren keresztül 1-6 hónapra leköthető. Az ügyfelek a letelt idő után kamatot kapnak. A nemesfémet a magyar fintech Svájcban őrzi.

 

Továbbra is 1800 USA dollár felett jár az arany unciánkénti árfolyama. A stabilitást és biztonságot kínáló nemesfém iránti befektetői érdeklődés az elmúlt időszak világgazdasági bizonytalansága hatására továbbra is élénk: az arany árfolyama egy év alatt 26 százalékot emelkedett.

A nemesfém iránti érdeklődés következtében a piac rendkívül nyitott az innovatív megoldásokra is. Ezért fogadta jelentős nemzetközi érdeklődés 2020 áprilisában a magyar fintech, a BlockBen 100 százalékos aranyletéttel rendelkező digitális eszközét, a BlockNoteX-et (BNOX).

A BlockBen – amely 2018-ban kapta meg az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, tavaly pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé – az Ethereum platformon, a blockchain technológia által garantált biztonságban hozta létre a digitális aranyat, amelynek 100 egysége pontosan megfelel 1 gramm aranynak.

A digitális arany értéke a fizikai aranyéval egyenesen arányosan változik. A létező legtisztább, 0.9999 százalékos tisztaságú fizikai befektetési aranyat a BlockBen egy LBMA tag nagykereskedői partnerén keresztül szerzi be. A biztosított aranyat Svájcban, egy zürichi széfben őrzik, az aranyletét tulajdonosának nevére bejegyezve, maximális biztonságban. A BNOX rövid idő alatt több nagy forgalmú kriptotőzsdén is elérhetővé vált, például a P2PB2B-n, a CoinTigeren és a WhiteBIT-en is.

Ezt az innovatív megoldást fejlesztette tovább az elmúlt hónapokban a BlockBen. „A digitális arany továbbfejlesztéseként megszületett a kamatozó digitális arany. A különleges megoldás lényege, hogy a BNOX egy tőzsdei partneren keresztül rövidesen 1-6 hónapra leköthetővé válik, a lekötés után pedig akár 10-30 százalékos kamat is jár” – tájékoztat Krocsek Attila, a BlockBen üzletfejlesztési igazgatója.

A BNOX előnye, hogy az Ethereum publikus blokklánccal rendkívül széleskörű felhasználhatóságot garantál a befektetőknek és vásárlóknak, maximális biztonság mellett. Hidat képez a tradicionális és a modern pénzügyi világ között, valamint FIAT kapuként is működik, vagyis euró alapú be- és kifizetési lehetőséggel is rendelkezik. A digitális arannyal már több tőzsdei platformon is lehet kereskedni.

SOCIAL MEDIA