Rehabilitációs játszótérrel bővült a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája

Hírek Kiemelt

2021 novemberében kezdődött az Auchan Magyarország karácsonyi jótékonysági kampánya, amellyel a klinika kérésére egy kültéri rehabilitációs játszótérre gyűjtött a vállalat a vásárlóival közösen. Az ünnepi időszakban eladott kis plüsshódok után 2022 elején 16 millió forintot adtak át a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának, ismertebb nevén a Tűzoltó utcai gyermekklinikának.

 

Az Auchan már harmadszor ajánlotta fel az év végi jótékonysági kampánya bevételét a klinikának. Az előző két évben a plüss hódok eladása utáni összegből életmentő beavatkozásokhoz szükséges, nagyértékű, több tízmillió forintos orvosi eszközt szereztek be: egy röntgenkép-erősítő berendezést és egy modern, nagyteljesítményű ultrahang-gépet. Az Auchan vásárlók jóvoltából most végre megépülhetett az a játszótér is, ami elsősorban a gyermekek lelki gyógyulását segíti majd a hosszú kezelések alatt, illetve hasznos tere lesz a rehabilitációs folyamatoknak is.

Az új, EU-szabványoknak megfelelő, gyermekbarát játszótér a klinika belső udvarára került. A megépítés során a játszótér kivitelezője, egy 15 év szakmai tapasztalattal rendelkező csapat, teljes mértékben igazodott az intézmény igényeihez, figyeltek az elkészült játékok minőségére, amelyek csupa természetes, minőségi faanyagból készültek. Az egyedi tervezésű ergonomikus játszóeszközöknek köszönhetően az intézményben tartózkodó gyermekeknek önfeledt játékra, társaikkal és kísérőikkel való tartalmas együttlétre lesz lehetőségük.

Meggyőződésem, hogy a betegségek leküzdésében a testi gyógyításon kívül nagy szerepe van a lelki egészségnek is. A Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján nap, mint nap azon igyekszünk, hogy megkönnyítsük a beteg gyermekek kórházi tartózkodását, ezért is különleges öröm számunkra, hogy megépíthettük ezt a játszóteret. A megvalósítás során fontos szempont volt, hogy az intézményünkben kezelt krónikus betegséggel küzdő gyermekek, akik hosszú időt kénytelenek klinikánkon eltölteni, valamint a vizsgálatra várakozók, hozzátartozóik társaságában kellemes, biztonságos, gyermekbarát környezetben tölthessenek minőségi időt a játszótéren, ami elősegíti gyógyulásukat, hozzájárul fizikai és mentális egészségük fejlesztéséhez. Köszönjük azoknak, akik az Auchan akciója keretében vásárlásaikkal támogatták klinikánkat, valamint az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak, akiknek 2 millió forintos felajánlásából sikerült kiváló minőségű, az időjárás viszontagságainak ellenálló ülőbútorokkal berendezni a teret, örömet szerezve így az azt használó gyermekeknek” – mondta dr. Kovács Gábor, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Nagyon fontos a vállalati kultúránkban a szolidaritás, a társadalmi összefogás és a segítségnyújtás – mondta Széll Hajnalka, az Auchan Magyarország HR és kommunikációs igazgatója. – Nagy öröm számunkra, hogy a jó célokért vásárlóink mindig velünk tartanak. Év végi jótékonyságunk kézzelfogható eredménye az, hogy megépült a klinika udvarán ez a különleges játszótér, ami az önfeledt pillanatok átélése mellett a gyógyító munkához is hozzájárul.”

„Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kiemelt feladatának tartja, hogy lelkileg is segítse a gyermekeket a gyógyulásukban. Fontosnak tartjuk, hogy olyan elfoglaltságokat biztosítsunk számukra a kezelések alatt is, melyek feledtetik velük a betegségüket, megváltozott élethelyzetüket. Örömmel támogattuk a játszótér megépítését, azzal a vággyal, hogy örömöt szerezzünk a legsúlyosabb élethelyzetben lévő gyermekeknek vele” – mondta Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke.

 

Fotók: Barta Bálint/Semmelweis Egyetem

 

SOCIAL MEDIA