Real Madrid: itt a bajnoki álmok vége?

Tejszínhub

A címvédő szombaton este a Bernabeu stadionban szenvedett 3:2 arányú vereséget a Villarreal csapatától. A mérkőzés előtt a blancók 12 ponttal voltak lemaradva a tabellát vezető FC Barcelona mögött. Ha a katalánok hétfőn este le tudják győzni hazai pályán a középmezőnyben szerénykedő Gironát, akkor 10 fordulóval a vége előtt 15 pontos előnyre tesznek szert. 

 

Pedig madridi szempontból jók voltak az előjelek, hiszen a hét közben, kupameccsen alaposan helybenhagyták a Barcelonát: az odavágón elszenvedett 0:1-ért a barcelonai visszavágón 4:0 arányban oktatták a vendéglátókat. Bár az előző három classicót zsinórban a katalánok nyerték, ez a mostani vereség a kiesésüket jelentette a spanyol kupából. A madridiaknak tehát szombaton este mindenképpen nyerniük kellett (volna) otthon, hogy megmaradjon az elég soványan pislákoló reményük a bajnoki cím megvédésére.

Eleinte úgy tűnt, élnek is ezzel az eséllyel. Már a 16. percben megszerezték a vezetést, ám a félidő végén a vendégek Chukwueze pazar góljával egyenlítettek. A szünet után ismét igen gyorsan jött a madridi gól, és a következő közel félórában úgy tűnt, meglesz a meccs. Bár a 71. percben ismét egyenlítettek a vendégek, a blancóknak több helyzetük is volt. Ám ezeket kihagyták, és a futball örök törvénye szerint a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat. A remek mérkőzés legjobbja, Chukwueze újabb elképesztően nagy góllal megszerezte a vezetést és ezzel a győzelmet is.

A házigazda Real Madrid bajnoki reményei ezzel valószínűleg végleg elszálltak, de a spanyol kupában és a Bajnokok Ligájában még állnak. A vendég Villarreal pedig győzelmével megerősítette ötödik helyét, és még van esélye megelőzni a Real Sociedadot, ami számukra a BL-indulást jelentené. Csak az a kérdés, hogy ősszel Chukwueze sárga mezben fog-e még játszani, mert a villámléptű, ördöngősen cselező, gólerős támadó igen sok nagycsapat kívánságlistáján rajta van.

 

Real Madrid – Villarreal 2:3

Gólszerzők: P. Torres (16. – öngól), Vinícius Júnior (48.), ill. Chukwueze (39., 80.), Morales (71.)

A fotó forrása a Villarreal Facebook-oldala

 

SOCIAL MEDIA