Platina minősítést nyert az ABB

Hírek

Az Olaszországban működő ABB Frosinone az első ABB-létesítmény a világon, amely a hulladéklerakóba történő elhelyezés kiváltását biztosító módszereiért elnyerte az UL Solutions platina minősítését. A minősítést a UL2799A számú, a hulladékmentesség osztályozásához kidolgozott ellenőrzési és tanúsítási eljárás alapján ítélték meg. A platina minősítés eléréséhez a frosinonei gyár hulladékának 100%-át olyan módszerekkel hasznosítják, amelyek szükségtelenné teszik a hulladékok lerakóba helyezését.

 

A hulladéklerakóba történő elhelyezés kiváltását biztosító hulladékgazdálkodási cél elérése központi szerepet játszik az ABB erőforrás-kímélő és a körforgásos szemléletet elősegítő környezetvédelmi törekvéseiben. Az ABB 2030-ig szóló fenntarthatósági stratégiája túlmutat azon, hogy az energetikai átálláshoz szükséges kulcsfontosságú technológiákkal aktívan elősegíti az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom kialakítását. A vállalat az értékláncában, valamint a termékeinek és a megoldásainak életciklusa során is fenntartható gyakorlatokat valósít meg.

Az ABB Electrification Smart Power üzleti fenntarthatósági vezetője, Alessandro Bottarelli így nyilatkozott: „A teljes értékláncunkban azon dolgozunk, hogy fenntarthatóbb megoldásokat kínáljunk minden érdekelt fél számára. A független ellenőrző szervezet platina minősítéssel díjazta a hulladék legfenntarthatóbb, egyben körkörös hasznosítását célzó hulladékgazdálkodási rendszerünket; mindez azt igazolja, hogy nagy célokat lehet elérni, ha mindenki elkötelezett a pozitív változás mellett.”

Az UL Solutions korábban az ABB Electrification Smart Power két, a kínai Hsziamenben és Hszinhuaban működő létesítménynek adott arany minősítést, mivel ezek az üzemek 99, illetve 95%-kal csökkentették a hulladékok lerakótelepen történő elhelyezésének arányát. „A haladás és az átláthatóság iránti elkötelezettségünkkel összhangban az a célunk, hogy 2025-re minden jelentős gyártóüzemünk UL-tanúsítással rendelkezzen” – mondta Bottarelli.

Az UL Solutions platina minősítése a frosinonei csapat folyamatos erőfeszítéseinek eredménye, és bizonyítja, hogy a létesítmény a felelős és innovatív hulladékgazdálkodási stratégiájával hatékonyan segíti a fenntarthatóság ügyét. Az ABB Frosinone részt vesz az ABB „Mission To Zero” programjában is. A gyár intelligens energiagazdálkodási megoldásokat és megújuló energiaforrásokat használ a szénlábnyom folyamatos javítása érdekében – írják.

Az UL Solutions környezetvédelmi-teljesítmény érvényesítési eljárása előírja, hogy egy létesítménynek a keletkező hulladék legalább 90%-t olyan módszerekkel (a hulladék energiává történő alakítása nem tartozik a preferált módszerek közé) kell kezelni, amelyekkel megelőzhető a hulladék lerakótelepen történő elhelyezése.  Az UL 2799A platina minősítés elérése érdekében a teljes frosinonei telephelyen keletkező hulladék 100%-át olyan módszerekkel kezelik, hogy az üzemből egyáltalán nem kerül hulladék lerakóba. A hulladék döntő részét újra felhasználják, újrahasznosítják vagy komposztálják, 9%-át pedig energiatermelésre használják fel.

Az UL Solutions környezetvédelmi projektfelelőse, Chiara Della Ducata elmondta: „A hulladéklerakókba történő elhelyezés megelőzését szolgáló cél eléréséhez átfogó, felelős megközelítésre van szükség a termékek és anyagok gyártása, fogyasztása és elhelyezése terén. Az UL Solutions független környezetvédelmi-teljesítmény ellenőrzési és tanúsítási programjának alkalmazásával az ABB Frosinone a hulladékok környezettudatos és innovatív módon történő kezelésével bizonyította elkötelezettségét a körforgásos gazdálkodási elvek iránt. A „Platinum Zero Waste to Landfill” minősítés elnyerését követően az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy az ABB Frosinone minimalizálja az elektrifikáció terén alkalmazott termékei környezeti hatását.”

 

SOCIAL MEDIA