Ötből kettő – nem rossz arány a Viasatnál

Hírek

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.

A Promax BDA Europe Awards Rómában rendezett múlt heti gáláján azokat a kreatív csapatokat díjazták, akik munkáikkal valóban megszólítják a közönséget és egyben a legnagyobb szórakoztatóipari márkákat építik. A Viasat World A hulladék királyai és a Királygyilkosságok titkai című műsorai arany minősítést nyertek a dokumentum és ismeretterjesztő műsorszpot, illetve műsor key-art és plakát kategóriában, amellyel a médiacég házon belüli kreatív csapata bekerült az iparág legjobbjai közé.

A tartalmi márkák és műsorok kampányai közül öt is jelölésre volt érdemes, amivel a Viasat World már előre kitűnt a mezőnyből.

“Az öt nevezésből kettőt aranyra váltani egyértelműen azt mutatja, hogy a házon belüli kreatív csapatunk munkája világszínvonalú. Ezekben a kategóriákban mindig erős a verseny, mert a média berkeiben sok a tehetség, így különösen örülünk és büszkék vagyunk ezekre a díjakra.” – mondta Simon Mitchell, a Viasat World marketing, PR és kreatív igazgatója.

A bontásról és hulladékhasznosításról szóló, A hulladék királyai című sorozatról készített videó aranyat nyert a dokumentum és ismeretterjesztő műsorszpot kategóriában. Mind a Viasat Explore-on, mind a hasonló tematikájú csatornákon egyre több a “férfiak munkában” típusú műsor, ezért a kreatív csapatnak valami átütően újat kellett kitalálnia. Az ikonikus vastrón ismertségére alapozva – a művészi rendezéssel és egy vicces csavarral – A hulladék királyai igazán életre kelt.

A Viasat Historyn futó Királygyilkosságok titkai című dokumentumsorozat “Törd meg a csöndet” című kampánya a műsor key art és plakát kategóriában hozta el az aranyat. A történelem vitatott halálesetei mögött húzódó rejtélyes világban a titkot őrző uralkodói családtagok portréi tűnnek fel. A képek bemutatják, hogyan törik fel a királyi viaszpecsét, hogyan bírják szóra a szemtanúkat, amellyel véget vetnek a hosszú hallgatásnak.

A jelöltek közt szerepelt még a Viasat World új brandjének, a közép- és kelet-európai piacokon 2017. decemberében indult Epic Drama televíziós csatornának a bevezetésére készített kreatívjai. Az on-air koncepció fényűző, elegáns megjelenést kapott, mely vizuálisan tökéletesen reagál a magas produkciós költségű tartalmakra. A legjobb on-air csatornaidentitás és általános brand design kategóriában a belső kreatív csapat a Weareseventeen stúdióval közösen készített szpotokkal nevezett: fotóhű és absztrakt csatornaazonosítók jelölik a különféle tartalmi műfajokat, melyekben a vizuális megjelenés stílusa gazdag, meglepő, de egyben egyértelmű és modern.

Simon Mitchell összefoglalja: “A kreatívjainkkal folyamatosan törekszünk a határok tágítására és a sztenderdek megdöntésére, hogy brandjeink és tartalmaink egyaránt életre keljenek partnereiknél és a nézőknél is. E díjakkal a világ legjobb kreatívjai közé kerültünk és megmutattuk a kiválóság iránti elkötelezettségünket.”

SOCIAL MEDIA