Óriási dolog van készülőben az autópiacon

Hírek

A Ford Motor Company és a Volkswagen AG vizsgálják a stratégiai szövetség lehetőségét kapacitásaik bővítése, versenyképességük erősítése és a vásárlók jobb kiszolgálása érdekében

Ford Motor Company és a Volkswagen AG szándéknyilatkozatot írt alá és vizsgálják egy stratégiai szövetség lehetőségét annak érdekében, hogy erősítsék versenyképességüket, és világszerte jobban kiszolgálják vásárlóik igényeit.

A vállalatok több területen is megvizsgálják a közös projektek lehetőséget; köztük egy haszongépjármű-paletta közös fejlesztését a vásárlók változó igényeinek jobb kiszolgálása érdekében. A potenciális szövetség nem járna semmilyen részvénycserével vagy kereszttulajdonlást eredményező megoldással.

„A Ford elkötelezett a vállalat hatékonyságának javítása és adaptív üzleti modellek hasznosítása mellett. Ezek közé tartozik, hogy más partnerekkel működünk együtt hatékonyságunk javítása érdekében,” nyilatkozta Jim Farley, a Ford globális piacokért felelős elnöke. „Ez a lehetséges szövetség a Volkswagen Csoporttal egy újabb példa arra, hogy miként növelhetjük vállalatunk erejét, miközben sikeres globális termékportfóliót is építünk és bővítjük kapacitásainkat.”

„Örömmel várjuk, hogy a Volkswagen csapatával közösen vizsgáljuk meg, miként dolgozhatnánk együtt haszongépjármű-vásárlóink változó igényeinek kiszolgálásán és sok egyéb feladaton is”.

Dr. Thomas Sedran, a Volkswagen Csoport stratégiai vezetője elmondta: „A piacok és a vásárlói igények hihetetlen tempóban változnak. Mindkét vállalatnak vannak már erős és egymást kiegészítő pozíciói a haszongépjármű-piac különböző szegmenseiben. Azért, hogy alkalmazkodhassunk ehhez a kihívásokkal teli környezethez, kiemelten fontos rugalmasságunk növelése stratégiai szövetségek révén. Ez a Volkswagen Csoport 2025-ös stratégiájának egyik központi eleme. A Forddal elképzelt ipari együttműködést lehetőségnek tekintjük mindkét vállalat globális versenyképességének erősítésére.”

A tárgyalások előrehaladásával a két vállalat további részleteket tesz majd közzé.

SOCIAL MEDIA