Óriásbank és hatalmas biztosítók fogtak össze

Hírek

Az UniCredit stratégiai bankbiztosítási partnerségre lépett az Allianz és a Generali biztosítókkal Közép- és Kelet-Európában

Az UniCredit ma bejelentette, hogy exkluzív stratégiai partneri megállapodásokat írt alá azAllianz és a Generali biztosítókkal (a továbbiakban: “Partnerek”) magánszemély és kkv-ügyfeleknek kínált biztosítási termékek forgalmazására Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

A hosszú távú együttműködéseket, amelyek az UniCredit erős régiós üzleti franchise-át kombinálják a partnerek nagy biztosítási szakértelmével, fokozatosan vezetik be – a helyi szabályzásoknak megfelelően. Alapjuk az Allianz esetében élet- és nem-életbiztosítási termékek, a Generalinál pedig hitelbiztosítási termékek.

Ezek a megállapodások tovább erősítik az UniCredit jelenlegi közép- és kelet-európai bankbiztosítási tevékenységét. Emellett a várakozások szerint szinergiákat is létrehoznak majd a továbbfejlesztett és egyedi kereskedelmi stratégia segítségével, széles körű termékpalettát kínálva az UniCredit erős növekedési potenciállal rendelkező régiós ügyfeleinek.

„E partneri kapcsolatok teljes körű biztosítási termékekkel és kimagasló szolgáltatásokkal bővítik tovább az UniCredit által a lakossági- és kisvállalati ügyfeleinknek kínált szolgáltatásokat, akik ezáltal a régióban betöltött vezető pozíciónkból és az Allianz és a Generali elismert márkájából és szaktudásából is profitálhatnak” – mondta Carlo Vivaldi, az UniCredit CEE Division vezetője.

„Az UniCredit ügyfelei – ahogy az igény egyre jobban növekszik az élet-, lakás-, gépjármű- és balesetbiztosítási termékek iránt – az Allianz kimagasló biztosítási szaktudásának előnyeit élvezhetik a régióban. Mostantól az UniCredit ügyfelei számára is ott leszünk az életük meghatározó pillanataiban – hangsúlyozta Petros Papanikolaou az Allianz SE Regionális vezérigazgatója. – Az UniCredit és az Allianz is elkötelezte magát, hogy tovább folytassa növekedését a régióban. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az UniCredit az Allianzot tartotta az ügyfelei részére a legjobb szolgáltatónak. Ezt az együttműködést a sikeres régiós stratégiánk visszaigazolásának tekintjük.”

Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding Ausztriáért, Közép- és Kelet-Európáért és Oroszországért felelős vezetője, valamint a Generali CEE Holding vezérigazgatója elmondta: „Régiónkban több mint 12,5 millió ügyfelünk támaszkodik a Generali erejére és támogatására életük legkülönbözőbb szakaszaiban, amikor megbízható biztosítási partnerre van szükségük. A piac élenjárói, valamint a régió egyik legnagyobb biztosítója vagyunk, és büszkén támogatjuk az UniCredit ügyfeleit különleges és már bizonyított biztosítási megoldásainkkal.”

Az UniCredit a közelmúltban finomhangolta bankbiztosítási tevékenységét a közép- és kelet-európai régióban a CEE Bancassurance üzleti terület létrehozásával, amelyet Arcangelo M. Vassallo irányit, aki közvetlenül Carlo Vivaldinak, a CEE Divízió vezetőjének jelent.

Az UniCredit pénzügyi tanácsadói az ügyletben az UniCredit CEE Corporate Finance Advisory és a KPMG Corporate Finance voltak, jogi tanácsokat a Molinari e Associati és a Schoenherr nyújtott.

SOCIAL MEDIA