Oláh Alexandra a Republic Grouphoz igazolt digitális vezetőként

Karrier

Alexandra azon dolgozik, hogy a Republic Group a szektorban egyedülálló megoldásokat sorakoztasson fel, illetve a piac egyik vezető digitális szereplőjévé váljon. Közel tízéves tapasztalattal rendelkezik, korábban a Jófogás és a Használtautó.hu marketingvezetőjként dolgozott, majd a Centrál Médiacsoport digitális üzletágvezetői-helyettesi pozíciójából igazolt át az immár 21 éve működő, 2017-ben csoportszinten a 1,5 milliárdos árbevételt meghaladó ügynökségi csoporthoz. 2016-ban és 2017-ben is felkerült a Marketing és Média Top50 marketinges listájára.

A Republic Group kiemelt célja, hogy az adatvezérelt digitális megoldásokban is a piac egyik vezető reklámügynökségévé váljon. Nagyon izgalmas átülni az ügynökségi oldalra és ezen a szemüvegen keresztül nézni a piacot. Mindig is a kihívások, az újszerű élethelyzetek motiváltak, a Republicnál pedig úgy érzem, egyszerre tudunk egy izgalmas és professzionális divíziót építeni, miközben én is új aspektusát ismerem meg a kommunikációs szektornak. Annak pedig örülök, hogy egy nagyon befogadó, jófej csapatba kerültem, akikkel öröm lesz együtt dolgozni” – nyilatkozta Oláh Alexandra.

Alexandra tartalommarketinget is érintő, az online területen szerzett kiemelkedő tapasztalata és kreatív, stratégiai szemlélete tökéletesen illeszkedik az általunk elképzelt jövőképbe. Úgy gondolom, szakmai ismeretei mellett, rendkívül fontos az ügyféloldalon és vezetőként elsajátított tudás, amellyel a Republic felsővezetői boardjának a munkáját is eredményesen segít, nem mellesleg pörgős személyisége” – mondta Barna Tamás ügyvezető.

Szandi a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán végzett, 2008-tól gyakornokként, majd gazdasági riporterként dolgozott a Magyar Televíziónál. Ez után a Brémai Egyetemen folytatta tanulmányait, ahonnan 2010-ben, az induló Jófogás marketingmenedzserként csatlakozott a norvég Schibsted Classified Media Grouphoz. 2014-től már marketingigazgatóként felelt a Jófogás felhasználói bázisának és látogatottságának növekedéséért, továbbá a vállalat teljes kommunikációs stratégiájáért, amely az Expressz és az OLX megvásárlását követően, havi 2,1 millió látogatójával piacvezető apróhirdetési portállá vált. A Használtautó.hu tulajdonjoga 2014-ben került a cégcsoporthoz, amely azóta online magazinjával, az Autónavigátorral együtt az autós kereslet-kínálat egyik főszereplőjévé növekedett. Alexandra vezetőként nem csak a termékek digitális pólusú népszerűsítésében vett részt, „bábáskodott” Zsozsó születésénél és a Jófogás Ingatlan márkanév bevezetésében is aktív szerepet vállalt

A meghatározó online termékek építése után a Centrál Médiacsoport újonnan létrehozott digitális üzletágvezető-helyettesi pozíciójából igazolták a szakembert az integrált ügynökségi csoporthoz. A Republic Group nyolcfős felsővezetőség újabb női tagja nemcsak a számokkal is jól mérhető digitális teljesítmény megszállottja, hetente öt alkalommal kel hajnalban, hogy jövő májusban sikeresen teljesítse a 70.3 Ironman távot.

A Republic Groupról:

A 21 éves, budapesti székhelyű, Cannes Golden Lionnal díjazott, 100 fős reklámügynökség a New York-i Siegel+Gale partnere, illetve a Branded Content Marketing Association Worldwide közép-európai központja is. A Republic márka menedzsmentre, identitás-tanácsadásra, digitális és közösségi médiára, valamint eladásösztönzésre szakosodott full service ügynökség, amely méretét, infrastruktúráját, valamint ügyfélkörének összetettségét tekintve a hazai reklám- és kommunikációs szektor legfontosabb szereplői közé tartozik. Az ügynökség 2001-ben hívta életre a BrandFestivalt, amely ma már a terület legjelentősebb és legismertebb konferenciasorozatává nőtte ki magát a kelet-közép-európai régióban. A BrandFestival mellett a Republic a hónapról hónapra telt házas Zeitgeist Budapest kreatív masterclass és a Creative Open szakmai tehetségkutató sorozatok atyja is. Az ügynökség jelenlegi portfóliójában többek között olyan nagyvállalatok szerepelnek, mint például a METRO, a Land Rover, a Jaguar, a Janssen-Cilag, az UNIQA, a Párisi Udvar Hotel, a Mellow Mood Hotels Csoport, a Souldrops stb.

SOCIAL MEDIA