NFT, e-kereskedelem, unikornisok: jön a Startup Safari

Hírek Kiemelt

Április 28-29-én idén is megrendezik a Budapest Startup Safarit. Az innovációs fesztivál már hetedik alkalommal jelentkezik aktuális témákkal, a jelent és a jövő technológiáját érintő kérdésekkel, sikeres vállalkozások inspiráló történeteivel, valamint az üzletfejlesztést és nemzetközi terjeszkedést jó gyakorlataival, trendjeivel.

 

A Startup Safari egy olyan országokon átívelő kezdeményezés, amelynek köszönhetően világszerte megismerhetik az emberek a közelükben működő startupokat, innovatív vállalkozásokat és azok legújabb fejlesztéseit. A budapesti csapat is általában kétnapos belvárosi fesztivállal összekötve mutatja be a startup ökoszisztéma hazai és regionális képviselőit. Ilyenkor előadásokkal, workshopokkal, irodalátogatásokkal, meetupokkal töltik meg a várost. Az esemény célja a tudásmegosztás, inspiráció, egymás megismerése, új üzleti és emberi kapcsolatok kialakítása, a közös fejlődés.

Az idei évben a fesztivál ismét az élő találkozásoknak ad majd teret, központi helyszíne a Király utcában található HubHub és Twentysix House lesz – de a Startup Safari korábbi hagyományaihoz híven idén is kinyitja a kapuit néhány innovatív iroda is. A látogatók egy minden eddiginél színesebb programból válogathatnak az előadásokon, beszélgetésekben és workshopokon. Olyan, a Szilícium-völgyet aktuálisan lázban tartó témák kerülnek terítékre, mint a blockchain, a metaverzum, az NFT és a kriptovaluták, emellett az e-kereskedelem, a fintech, a legaltech, a kiberbiztonság és sok egyéb technológiai téma is előkerül. Ahogy a Safari-rajongók már megszokhatták, az érdeklődők emellett elmélyülhetnek az üzletfejlesztés, a marketing és a branding trendjeiben is – de szó esik majd olyan könnyedebb, ám fontos témákról is, mint a növekedő szervezetek kultúrája vagy mint a vállalkozói szkillek. Fókuszba kerül továbbá a hazai innovációs ökoszisztéma helyzete is, és bepillantást engednek a kulisszák mögé a hazai kockázatitőke-befektetők is – akikkel a startupperek személyes találkozókon is megbeszélhetik a kérdéseiket, dilemmáikat.

A Startup Safari több mint 150 előadója között megtaláljuk majd a nemrégiben történelmi jelentőségű befektetést kapott SEON alapítóját és  csapattagjait, a Revolut hazai képviselőjét, a Morgan Stanley, a Google, a Huawei, a Microsoft, a Vodafone, a McKinsey Digital Budapest, a Saltpay és a Shiwaforce előadói, de olyan fontos hazai ökoszisztéma szereplők is részt vesznek, mint az Express Innovation Agency, az OXO Holdings, a Design Terminal, CheckINN, a Hiventures, az INPUT Program, az MKB FintechLab, a TLF Capital és a Startup Hungary.

 

SOCIAL MEDIA