Nemzetközi összefogással megvalósuló roma magazin-műsorokkal jelentkezik a Dikh TV

Hírek Kiemelt

A csatorna a Visegrádi Alap anyagi támogatásával, magyar-szlovák-cseh összefogással tűzi műsorra a Visegrádi Roma magazint, amely határon innen és túl bepillantást enged a romák életébe.

 

A három csatorna közös összefogással nyerte el a Visegrádi Alap pályázatát, amelynek eredményeképpen az idei évben műsorra kerülő Visegrádi Roma magazin nemzetközi szinten is hozzájárulhat a romákkal szembeni előítéletek leküzdéséhez. A havonta jelentkező magazin-műsor tíz témát érint majd, többek között az oktatás, a nyelv, a szociális helyzet és a munka világa is terítékre kerül majd a romák szemszögéből. Az első epizódot április 25-én, 18:25-kor láthatják a nézők.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Visegrádi Alap pályázatának elnyerésével lehetőségünk nyílik a nemzetközi összefogásra, amelynek keretében olyan egyedülálló magazin-műsorokat tűzhetünk műsorra, amelyek célja nemcsak a romák visegrádi országokban zajló életének bemutatása, de az előítéletek felszámolása is. A szlovák és a cseh televízióval már megkezdtük az egyeztetéseket, hogy minél hamarabb műsorra tűzhessük ezeket a hiánypótló, nemzetközi formátumokat” – adta hírül a Dikh TV.

 

SOCIAL MEDIA