Nemzetközi elismerést kapott az Országos Széchényi Könyvtár

Hírek Kiemelt

Az Országos Széchényi Könyvtár 2022 őszén megnyílt, Esszencia című állandó kiállítása belsőépítészet kategóriában A’ Design Award-díjazott lett. A tárlat arculatának megálmodója, Gazdag Mária és a könyvtár kapcsolata gyümölcsöző, hiszen 2020-ban az OSZK korábbi corvinakiállítása szintén A’Design Award-minősítést nyert el.

 

A comói székhelyű A’ Design Award & Competition SRL 2008 óta évente ítéli oda díjait azoknak a tervezőknek, innovátoroknak és cégeknek, akik a nyilvánosság és a szakmaiság együttes erejével szeretnék láttatni aktuális projektjüket. A belsőépítészet kategóriában viszonylag kevés kiállítást jutalmaznak.

Az OSZK korábbi corvinakiállítása

A fenntarthatóság, a nagyobb beavatkozások elkerülése, egyszersmind a hatalmas tér atmoszférájának barátságosabbá és „belakhatóbbá” tétele fontos szempont volt a tervezés során. A tervező ügyelt arra, hogy a lehető legkevesebb új szerkezet kerüljön a mintegy 1300 négyzetmétert betöltő kiállítási térbe. A magas fogyasztású régi fényforrások helyett korszerű, természetes fényt biztosító LED-es világítótestek teremtenek olyan környezetet, amely izgalmas a kiállítás látogatói számára, de barátságos otthona a könyvtár olvasóinak és munkatársainak egyaránt.

 

Esszencia kiállítás

Kurátorok: Elbe István, Földesi Ferenc, Sudár Annamária, Szovák Márton, Zsupán Edina

Belsőépítész: Gazdag Mária (Lulla Interiors)

Grafika: Takács Tamás (Artom Kft.)

A kiállítás fotói: Horváth Dániel, Darabos György

 

SOCIAL MEDIA