Német nyugdíjasok nevében vásárolnak Budapesten

Hírek

A bécsi székhelyű GalCap Europe, nemzetközi vagyonkezelő és befektetési tanácsadással foglalkozó tarsaság, megvette a Central Udvart, ezzel a Merkúr Palota után megszerezte a második épületét a magyar fővárosban. A tranzakció a német Institutional Investment Partners nevében történt, amely befektetési társaság német nyugdíjalapokat képvisel.

A bécsi székhelyű GalCap Europe, nemzetközi vagyonkezelő és befektetési tanácsadással foglalkozó tarsaság, megvette a Central Udvart. A Central Udvar a város szívében található olyan többfunkciós irodakomplexum, amely kiváló megközelíthetőséggel rendelkezik és a közelben széleskörű szolgáltatás-portfóliót kínál. A Central Udvar piacon kívüli megvásárlásában a CBRE segítette a GalCap Europe-ot, a jogi tanácsadást pedig CHSH Dezső & Partner végezte.

A Central Udvar Budapest belvárosában, a VII. kerületében található a Deák tér és az Astoria közvetlen közelségében. Az épület 16 780 négyzetméternyi kiadható területtel rendelkezik, amely ‘A’ kategóriás irodákat, raktárhelyiségeket és vendéglátó egységeket is kínál 215 parkolóhellyel kiegészítve az irodaház mélygarázsában. A Central Udvar legnagyobb bérlője az UNICEF, amely mellett számos Európai Uniós intézménynek és jól ismert nemzetközi ügynökségeknek, valamint IT cégeknek is otthont ad. A jelenlegi irodai környezetet tökéletesen kiegészíti a Maverick City Lodge, amely központi szálláshelyként egyedülállóan ötvözi a modern dizájnelemeket a történelmi stílusokkal. A felek egyetértése alapján a vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A GalCap Europe-ot 2015-ben alapította Dr. Manfred Wiltschnigg, Marco Kohla és Paul Hallam, és megalakulása óta Ausztriára és Közép- és Kelet-Európára szakosodott befektetési menedzsmentként és vagyonkezelőként működik. A tranzakció a német Institutional Investment Partners nevében történt, amely befektetési társaság német nyugdíjalapokat képvisel.A német nyelvterületről érkező nyugdíjalapok és biztosítók mellett ügyfelei között amerikai és brit magántőke alapok is megtalálhatók, amelyeknek a GalCap Europe jelenti a régiós partnert.

“A Central Udvar tökéletesen illeszkedik a központi helyeken elérhető vagyonkezelői stratégiánkba. Ebben az évben szeretnénk kibővíteni a befektetési portfolióinkat Budapesten, Varsóban és Bécsben is egyaránt. Úgy gondoljuk, hogy ezeknek a piacoknak a dinamikája továbbra is figyelemre méltó, amelyeket biztos alapok támasztanak alá.” – nyilatkozta Marco Kohla, a GalCap Europe ügyvezető partnere.

“Gratulálunk a Galcap legújabb tranzakciójához, amely egy nagyszerű példája annak, amikor egy tapasztalt befektető még kiélezett ingatlanbefektetési piacon is képes egy kiváló épületet megvásárolni. Nagyon örülünk, hogy a GalCap a CBRE Magyarországot bízta meg a vásárlói tranzakció átvilágítási és döntéstámogatási szolgáltatásokkal mind a két magyarországi felvásárlása során.” ‒ tette hozzá Jakab Zsolt, a CBRE vezető tőkepiaci tanácsadója.

SOCIAL MEDIA