Nem mozogsz, mégis sportolsz – mi az?

Hírek

Nagy sikerrel zajlott le a V4 Future Sports Festival

Március 23. és 25. között a BOK csarnokban rendezték meg az első magyarországi e-sport fesztivált, melynek egyik főszervezője a Lounge Group volt. A helyszínre látogatók egy világszínvonalú rendezvényen vehettek részt, ahol a sportágak világsztárjaival is találkozhattak. A torna hatalmas sikerrel zárult, hiszen a három nap alatt több mint 16 ezren látogattak ki a helyszínre, és a még nem összesített statisztikák szerint is több mint kétmillióan voltak kíváncsiak az élő közvetítésekre 6 különböző nyelven.

Az Egymillióan a magyar esportért Egyesület még 2017. novemberében jelentette be, hogy nemzetközi e-sport fesztivált rendez azzal a céllal, hogy megismertesse és népszerűsítse az e-sportot Magyarországon. Több alvállalkozó bevonásával mindössze négy hónap alatt világszínvonalú infrastruktúrát telepítettek a BOK csarnokba, a világ leghíresebb játékosait és kommentátorait hívták meg, de a meccsek közötti időtöltésről is gondoskodtak: külön terem várta a konzolok szerelmeseit, ahol az érdeklődők a legrégebbi játékoktól a legújabbakig mindent kipróbálhattak. A meccsek közti szünetekben hazánk leghíresebb vloggerei szórakoztatták a közönséget, így a kilátogatók találkozhattak Pamkutyával, Videojáték Zsoltival, Szalay Istivel, Beniipowa-val, a Gameday Irodával és a The VR duójával is. Ezek mellett egy nemzetközi Cosplay versenyre is sor került, melyre a jelentkezők házilag – jelmezkészítőket megszégyenítő profizmussal – készítették el kedvenc virtuális karakterük valósághű mását. A rendezvényen két külföldi sztár DJ is tiszteletét tette: TheFatRat és R3HAB fél-fél órás mixtape-pel szórakoztatta a közönséget.

A legnagyobb magyar siker FIFA 18-ban született, ahol a 17 éves Szirtesi „Gabinho” Gáboróriási meglepetéssel nyerte meg a tornát és lett 40 ezer euró tulajdonosa. A FIFA selejtezőkre a négy visegrádi országból összesen 1684 játékos jelentkezett, közülük bizonyult elsőnek a magyar fiú. A helyszínen több ezren szurkoltak Gabinhonak, aki csupán nemrég kezdett játszani, ennek ellenére egészen a döntőig magabiztosan menetelt, ahol a legesélyesebbnek kikiáltott lengyelt, Riptoreket verte meg. A két döntős, így a magyar fiú is bejutott a FIFA világbajnokság 64 legjobb játékosa közé, ahonnan már csak egyetlen lépés a döntőben való részvétel.

A rendezvény menetének gördülékenységéért és a médiavásárlásért a NewLand Media Kft., a helyszíni és a reklámfelületek kreatív tervezéséért és megvalósításáért a Lounge Design Kft., a PR feladatok ellátásáért és a sajtókommunikációért pedig a Lounge Communication Kft. felelt.

SOCIAL MEDIA