Nagyot lépett a UPC

Hírek

Iparági összehasonlításban is kiemelkedő, közel 10 százalékos árbevétel-növekedést ért el a UPC Magyarország 2017-ben. A nagy értékű beruházások és a folyamatos hálózatfejlesztés eredményeként a UPC szupergyors hálózata országszerte már 1,8 millió háztartásban érhető el.

A 2017-es esztendő legfontosabb üzleti eredményei:

• Az előfizetések száma meghaladta a 2 millió 64 ezret.

• A lakossági és üzleti ügyfelek száma 2017 végén már 850 ezer felett járt, ami több mint 27 ezres növekedés a 2016-os záróadathoz képest.

• Az előző éves adatokhoz viszonyítva a nagysebességű internet előfizetések száma közel 40 ezerrel növekedett, és így meghaladta a 664 ezret.

• A digitális és analóg televízió előfizetések száma is 683 ezerre bővült, ami közel 20 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában.

• A mobil előfizetések száma december végén meghaladta a 88 ezret.

• A UPC tavaly összesen 17,6 milliárd forintot költött beruházásokra, és számos új településre juttatta el korszerű szolgáltatásait.

• 2017 az új, HAPPY HOME ajánlatok bevezetése és az ügyfelek számára rendkívül kedvező internetes sebességnövelések miatt is emlékezetes év volt a UPC Magyarországnál.

 

Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Románia vezérigazgatója szerint a UPC Magyarország összes munkatársa büszke lehet 2017-es üzleti eredményeikre. Új HAPPY HOME ajánlataik bevezetésével még jobban meg tudnak felelni előfizetőik elvárásainak. A Connect Box és a Horizon Box pozitív fogadtatása arra ösztönzi őket, hogy a lehető legtöbb otthonba juttassák el modern megoldásaikat. Innovációra, hálózatépítésre és márkamegújításra fordított befektetéseik kiváló alapot teremtenek fejlődésükhöz az elkövetkező években.

A társaságnak összesen 2,064 millió előfizetője és 850 ezer ügyfele van. Internet-előfizetései száma közel 40 ezerrel 664 600-ra nőtt, a 683 ezer TV-előfizető közel 20 ezer új szerződést takar. Több, mint 55 ezer új telefon-előfizetéssel 628 szerződést kezelnek, míg mobilban 26 ezer új kontraktussal értéke el a 88 400-as szerződésszámot.

A kiemelkedő, 9,7%-os árbevétel-növekedés motorja elsősorban a mobil- és az üzleti szolgáltatások, valamint a hálózatfejlesztések dinamikus növekedése volt. 17,6 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nagy lendülettel folytatódott a hálózat további kiépítése is, így 2017 végén már az ország 347 településén élvezhették az ügyfelek a UPC szupergyors, szélessávú hálózatának előnyeit.

2017 emlékezetes év volt a UPC számára. A monori körzetben a tervezett ütemezés szerint, még az első negyedévben sikerült befejezni a 2016-ban elkezdett hálózatkorszerűsítés első szakaszát. Júniusban a hazai szolgáltatók közül elsőként a UPC-nél vehették igénybe az előfizetők a Digitális Jólét Internet Alapcsomagot. Szeptemberben az új arculattal együtt megérkeztek a HAPPY HOME ajánlatok, amelyek segítségével az ügyfelek még felszabadultabban élvezhetik a szélessávú kapcsolat előnyeit. Októberben pedig több mint 120 ezer ügyfél örülhetett annak az ingyenes sávszélesség-emelésnek, amelynek köszönhetően másodpercenként 120 megabitre gyorsította fel a UPC a minimális letöltési sebességet.

SOCIAL MEDIA