MVM: A tehetségek támogatása a legjobb befektetés

Hírek

Tizenegyedik alkalommal vehették át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott.

A magyar zeneművészet meghatározó szereplőiből álló zsűri döntése alapján idén a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájában Balogh Máté zeneszerző, Dolfin Benedek cselló-, Demény Balázs, Horváth Benedek és Kovács Gergely zongoraművész, valamint Könyves-Tóth Mihály trombitaművész, Pataki Bence basszus, bassz-bariton operaénekes, Rafael Mário dzsessz-zongoraművész, Rajna Martin karmester, valamint Tomasz Máté Milán csellóművész vehette át a fejenként kétmillió forint támogatással járó díjat.

„A Junior Prima Díj az MVM Csoport számára az egyik leginkább kiemelkedő társadalmi ügy. Nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedben már több mint száz rendkívül tehetséges fiatal zeneművésznek nyújthattuk át az elismerést és az ezzel járó anyagi támogatást. Közülük sokan ma már a nemzetközi zenei élet elismert szereplői. Tudjuk, hogy a tehetségek támogatása a legjobb befektetés, az eddigi eredmények pedig maximálisan visszaigazolták törekvéseinket” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Junior Prima Díj zsűrijének tagjai a szakma kiválóságai közül kerülnek ki. A zsűri elnöke dr. Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. A testület tagja mellette Marton Éva Prima Primissima-, Kossuth- és Szent István Rend-díjas operaénekes, a Nemzet Művésze, Vásáry Tamás Kossuth- és Szent István Rend-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze, Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora tanszékének vezetője, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés tanszékének vezetője, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz tanszékének vezetője, Boldoczki Gábor, Liszt- és Junior Prima-díjas trombitaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, Fülei Balázs, Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamarazene tanszékének vezetője, Balázs János, Liszt-, Prima- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész, valamint Jakobi László gordonkaművész, Cziffra Életmű-díjas hangversenyrendező.

„Évről évre egyre nehezebb helyzetbe kerül a zsűri a díjazottak kiválasztásakor. Ugyanakkor ez azt mutatja számunkra, hogy hihetetlenül gazdag ez az ország az ifjú tehetségekben, nagyon komoly a zeneművészeti utánpótlás hazánkban. Korábbi díjazottjaink nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is kiemelkedő művészeknek számítanak, a világ legnevesebb hangversenytermeit töltik meg zenével. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a magyar zeneművészet az új generációk tekintetében is a legmagasabb színvonalat képviseli” – tette hozzá dr. Vigh Andrea, a zsűri elnöke.

SOCIAL MEDIA