Mikroműanyag-mentes Lidl

Hírek Kiemelt

A Lidl célként tűzte ki maga elé, hogy 2021 végéig saját márkás kozmetikai termékkínálatának nagy része az összetételnek köszönhetően mikroműanyag-mentes lesz. A minél nagyobb átláthatóság érdekében a vállalat az érintett testápolási és kozmetikai készítményeit a jövőben megkülönböztető jelöléssel is ellátja.

 

A Lidl folyamatosan csökkenti saját márkás termékei esetében a mikroműanyag felhasználását, elkötelezettségét ezúttal állásfoglalással is megerősítette. Az áruházlánc célkitűzése szerint 2021 végéig kozmetikai termékkínálatának nagy része mikroműanyag-mentes lesz. A készítmények esetében már most számos termékről elmondható, hogy nem tartalmaz mikroműanyagot, az új, „Összetétel mikroműanyagok nélkül” jelölés azonban még tovább növeli majd az átláthatóságot a vásárlók számára.

 

A mikroműanyagokról

A kozmetikai árucikkek esetében azért használnak mikroműanyagot, hogy különböző jellemzőket kölcsönözzenek az adott terméknek. A samponokban például a mikroműanyagok megkönnyítik a kifésülést hajmosás után, a szappanok esetében opálosító szerként használják, hogy krémesebb hatást kölcsönözzenek a termékeknek. A mikroműanyagok a szennyvíz útján jutnak a környezetbe és szennyezik a vizeket és a tengereket, ezért a Lidl azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a jövőben nem használ mikroműanyagot. E cél elérése érdekében az áruházlánc megváltoztatja a termékek összetételét, valamint olyan környezetkímélő alternatívákat használ, mint a habkő vagy a bambusz egyes részei.

 

Nagyobb átláthatóság a vásárlás során

A Lidl saját márkás testápolási és kozmetikai készítményeinél feltüntetett „Összetétel mikroműanyagok nélkül” jelölés által az áruházlánc vásárlói már az első pillanatban azonosíthatják, hogy a termékek összetétele mikroműanyag felhasználása nélkül készült. A vállalat a fejlesztések révén nemcsak a vásárlók elvárásainak szeretne megfelelni, hanem segít megvédeni a környezetet a műanyagszennyezéstől is. A mikroműanyagok csökkentésére vonatkozó állásfoglalásában rögzített célkitűzés a Schwarz Csoport REset Plastic stratégiájának részét képezi.

A Lidl beszállító partnereit a jövőben arra ösztönözi, hogy a testápolási készítmények gyártása során ne alkalmazzanak mikroműanyagot, hasonlóképpen a biológiailag nem lebomló, szintetikus szilárd, diszpergált, gél, oldott vagy folyékony állagú polimereket. A mikroműanyagok csökkentése mellett a vállalat kutatja azokat a környezetkímélő helyettesítő anyagokat, melyeket a kozmetikai és testápolási termékek esetében alkalmazni tud.

 

 

SOCIAL MEDIA