Mesterséges intelligenciával működő robotporszívó értelmezheti újra az otthoni takarítást

Hírek

A 2024-es CES-en mutatta be a Samsung új porszívócsaládját, amely a mesterséges intelligencia alkalmazásával újradefiniálja az otthonok tisztán tartását. A termékcsaládba tartozik a Bespoke Jet Bot Combo porszívó- és felmosórobot, amely továbbfejlesztett MI és gőztisztító funkcióval rendelkezik.

 

Nagy örömmel mutatom be a 2024-es újgenerációs porszívó termékcsaládunkat. A Bespoke Jet Bot Combo a legújabb MI technológiát alkalmazva még inkább megkönnyíti a felhasználók mindennapjait – mondta Moohyung Lee, a Samsung digitális készülék üzletágának ügyvezető alelnöke és ügyfélélmény-csoportjának vezetője. – Az alapvető feladata, az erőteljes és eredményes tisztítás mellett, az új porszívó olyan innovatív funkciókkal teszi kényelmesebbé és hatékonyabbá a takarítást, mint a gőztisztítás.”

A Bespoke Jet Bot Combo egy MI-alapú porszívó- és felmosórobot, amely növeli a felhasználói élményt a takarítás közben és után is. A készülék a Bespoke Jet Bot MI+-ban korábban már bemutatott MI tárgyfelismerő technológia továbbfejlesztett változatának köszönhetően amellett, hogy segít elkerülni az akár egy centiméteres akadályokat is, több tárgyat képes megkülönböztetni, ezzel pontosabb irányítást tesz lehetővé.

Az MI tárgyfelismerés a teret és a szennyeződéseket is képes érzékelni a még kényelmesebb használat és tisztább eredmény érdekében. Meghatározza és kategorizálja a feltérképezett területeket, például a nappalit és a konyhát, és automatikusan javasolja az elkerülendő, úgynevezett no-go zónák beállítását, ilyen lehet például a fürdőszoba, a terasz vagy a bejárat. Eközben, amikor a Bespoke Jet Bot Combo szennyeződést észlel, visszamegy a tisztítóállomásra, hogy magas hőmérsékletű gőzzel és vízzel felmelegítse a felmosópárnákat, majd visszatér a szennyezett területre. A 170 fordulat/perc sebességű, erőteljes pörgésű felmosópárnákkal még a makacs foltokat is könnyedén felsikálja. Mindennek köszönhetően a robotporszívó önállóan is rendkívül hatékonyan takarít, és sokkal kevésbé igényli az emberi beavatkozást.

Ezenfelül a modell az MI Padlófelismerés (AI Floor Detect) funkcióval érzékeli és megkülönbözteti a keménypadlót és a padlószőnyeget. A padló típusának megfelelően automatikusan megnöveli a szívóteljesítményt, hogy még a szőnyeg szálainak mélyen megbújó port is felszívja, ugyanakkor segít megelőzni, hogy a kárpitok átázzanak, vagy a piszkos felmosópárnák beszennyezzék őket. Amikor a Bespoke Jet Bot Combo érzékeli a szőnyeget, a továbbfejlesztett keresztszennyeződés elleni megoldással felemeli a felmosópárnákat, vagy a tisztítóállomáson leválasztja azokat – írják.

 

SOCIAL MEDIA