Megújult arculattal ünnepli 45. évfordulóját a HVG

Hírek

A HVG fennállásának 45. születésnapját ünnepli. Ebből az alkalomból a lap jelentős arculatváltáson ment keresztül.

 

A HVG idén ünnepli fennállásának 45. évfordulóját. Az újság arculatváltását a születésnapra időzítették, így június 6-tól új layoutban, és frissített logóval jelenik meg a hetilap. Az új arculat célja, hogy modern, az új témaköröket formailag is támogató megjelenést kapjon a hetilap. Az újság ugyanis a közéleti fókusza mellett a jövőben többet foglalkozik a mesterséges intelligencia témakörével, a befektetési lehetőségek bemutatásával és az életmódtémákkal is.

Utoljára nyolc évvel ezelőtt módosult a HVG megjelenése. “Közel egy évtized után időszerű volt finoman újrahangolni a hetilap dizájnját, hogy az még áttekinthetőbb legyen, a tartalom befogadása könnyebbé váljon a vizuális elemek közötti precízebb súlyozással, az arányok javításával” – fogalmaz Hraschek Dávid, a lap vizuális megújulásáért felelős grafikus-szerkesztő.

A modern megjelenés mellett a cikkek újból talpas betűtípust kaptak, és új fontkészletet használ a címekben is a hetilap. Az előző címbetűhöz képest modernebb irányt képviselnek az új címek, miközben stílusában visszakacsint a dizájn a HVG 2016 előtti korszakára.

Mostantól hangsúlyosabban jelenik meg a lapban az online prémium tartalmakat kínáló HVG360 zöld színe is, és ami az egyik legfontosabb változás: a képek nagyobb hangsúlyt kapnak a printben.

A kiváló újságírók, szerkesztők munkája mellett a HVG-nek erőssége a képi világ, remek fotós gárda működik itt, a képszerkesztés is magas színvonalú, ezért nagyobb szerepet kapnak a képek a nyomtatott lapban is” – mondta el Hraschek Dávid.

Az arculatváltás részeként a HVG logója is megújult. Pop András, a HVG vizuális világán dolgozó Stereogram vezető tervezője elmondta, hogy az új logó elkészítésekor a vizuális tisztaságra és komolyságra helyezték a hangsúlyt, hogy a következő 10-15 évben is időtálló maradjon. Éppen ezért a logó csak apró pontokon változott, de annál fontosabb, hogy ezentúl ez lesz a HVG tartalmainak egységes jelölése, így az online platformokon is meg fog jelenni.

A megújult HVG június 6-tól kapható az újságárusoknál.

 

 

 

SOCIAL MEDIA