Megszületett az első hazai ügynökségi influencer marketing White Paper

Hírek Kiemelt

A Follow Me influencer marketing ügynökség munkatársai több hónapon keresztül készítették a szakmai anyagot, amelynek gyakorlatorientált tartalma jó fogódzkodót jelenthet az influencer marketing területével ismerkedő vagy abban már tapasztalatokat szerzett cégeknek is.

 

Az Influencermarketing Kézikönyv némi történeti áttekintés után alternatív médiavilágként mutatja be az influencer marketinget, ami már fenyegeti a hagyományos médiavilágot. Az amerikai piacon használt kategóriák helyett a magyar piacra szabott mérettáblázatban ábrázolja az influencereket a nano szinttől a megainfluencereken át a legfelső „elit” kategóriáig. Lesz szó az influencermarketing megtérüléséről, arról, hogy mennyit is érdemes költeni influencermarketingre a büdzsénken belül, és mennyibe kerül valójában ez a média csatorna.

Megtudhatjuk, hogy mi a különbség a brandadvocate és a brandambassador között. Érdemes-e ügynökséggel dolgozni, és ha igen, akkor milyennel, online, PR, reklám vagy influencer ügynökség legyen? Hogy működjünk együtt sikeresen influencerekkel, mi a munka folyamata, hogy kellene a marketingstratégiába illeszteni e tevékenységet. Trendek, piacnövekedés, dilemmák, jogi tudnivalók.

A kampánytípusok, mérési lehetőségek szekció is hiánypótló, miképp annak felvillantása, hogy mennyivel több lehetőség rejtőzik influencer kommunikációs megoldásokra, mint amit lehet látni a mai közösségi csatornákon. A Follow Me 16 lehetséges kampány KPI-t mutat be, de helyhiány miatt nem sorolta fel a több mint 30 lehetséges hirdetési formát, nyilván azért, hogy maradjon muníció a komoly érdeklődők megkeresésekor is…

Mindez és még sok minden más megtalálható a Follow Me Agency weboldaláról letölthető szakmai anyagból: www.followmeagency.com

SOCIAL MEDIA