Megosztásban utazik a Toyota

Hírek

A Toyota és a Park24 megállapodtak egy Tokió központjában induló autómegosztó szolgáltatás próbaüzemeltetéséről. Ez az első lépés az új mobilitási szolgáltatásokkal kapcsolatos együttműködés kialakítása felé.

A környezetbarát, városi forgalomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemmódban, fogyasztás és károsanyagkibocsátás mentesen közlekedő hibrid elektromos autóiról ismert Toyota és a Park24 bejelentették egy Tokió központi részein működő autómegosztó szolgáltatás próbaüzemére vonatkozó döntésüket. A Toyota célja, hogy megvalósuljon az a mobil társadalom, ahol mindenkinek lehetősége van biztonságban és megbízható módon élvezni a szabad mozgást és annak örömét, ezért a vállalat megállapodást írt alá a fenti próbaüzemről azzal a céllal, hogy a Toyota Mobilitási Szolgáltatás Platformját (MSPF) hasznosító új szolgáltatást fejlesszen ki – áll a Toyota közleményében.

Miközben az autóipar évszázadonként egyszer előforduló átalakulást él meg, a vásárlói igények már meghaladják a hagyományos járműtulajdonosi igényeket, és egyre inkább a megosztott használat felé mutatnak. Azon közös szándék alapján, hogy megvalósuljon a mobil társadalom, ahol mindenki élvezheti a mozgás szabadságát, a Toyota és a Park24 2015 áprilisa óta együttműködik az autómegosztó szolgáltatások tesztelésén, például a személyes mobilitás elvén alapuló Times Car PLUS Toyota i-ROAD Drive és a Times Car PLUS × Ha:mo projektek keretében. Ezek célja, hogy hozzájáruljanak az alacsony szénkibocsátású, élhető városok létrejöttéhez, és hogy új városi közlekedési hálózat kialakítása révén biztosítsák a mozgás szabadságát. A mostani kezdeményezésnek az is célja, hogy tovább erősítse a két vállalat közti együttműködést. A Toyota TransLog kommunikáció-alapú fuvarnaplóit és mindkét vállalat autómegosztó berendezéseit beépítették a Park24 Times Car PLUS autómegosztó szolgáltatásába. A projekt a Park24 Times Car PLUS révén működő autómegosztó operációs rendszerén alapul, ami 900 000 tagot szolgál ki több mint 20 000 jármű segítségével. Míg ez a próbaüzem várhatóan olyan adatokat eredményez, amelyek révén kidolgozhatók és tovább fejleszthetők az MSPF funkciói, a Toyota és a Park24 számára is lehetővé teszi a jövőbeni mobilitási szolgáltatások, fedélzeti terminálok és rendszerfejlesztések tesztelését. A Toyota és a Park24 arra számítanak, hogy ez a próbaüzem segít majd a biztonsági célú fejlesztésekben is, akárcsak a hatékonyabb és jobban automatizált karbantartási tevékenység kialakításában, írják.

Kiemelik: mindemellett a működését áprilisban megkezdő Toyota Mobility Service is szerepet játszik majd e kezdeményezés promóciójában. A próbaüzem céljára 60 darab Toyota C-HR járművet jelöltek ki, a 10 hónapos próbaüzem 2018 júniusától 2019 március végéig tart majd. A most bejelentett megállapodás mellett – a múltbéli kezdeményezésekre is alapozva – a Toyota és a Park24 célja, hogy közösen új mobilitási szolgáltatásokat hozzanak létre, és a jövőbeni pozitív változások előmozdítása mellett elkötelezett partnerekként járuljanak hozzá a társadalom jólétéhez.

SOCIAL MEDIA