Meghalt Tompos Kátya

Hírek

A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel, valamint azt is, hogy Tompos Kátyát a Centrál Színház saját halottjának tekinti. Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművész, énekes 41 évet élt.
„Kiváló színésznő volt, a közönség nagyon szerette, a Centrál Színház a saját halottjának tekinti” – mondta az Indexnek Puskás Tamás direktor megrendülten.  Tompos Kátya a színház életében 2016, a My Fair Lady bemutatója óta folyamatosan jelen volt, ahogyan a teátrum is a színésznő életében.

A betegségét csendben viselte, a sajtóban nem nyilatkozott róla. Az elmúlt években a hírek a sikereiről szóltak, amikor a Most van most című filmben nyújtott alakításáért neki ítélték az év legjobb filmszínésznője díját a New York Film Awards éves gáláján. Csak akkor lett gyanús, hogy valami nincs rendben, amikor a pandémia után újra kinyitottak a színházak, már lehetett koncerteket tartani, ám ahelyett, hogy egyre többet láthattuk volna őt, egyre kevesebbet állt színpadra. Az elmúlt időszakban pedig sorra maradtak el és cserélték le a színházak azokat az előadásokat, amelyben Kátya szerepelt.

Miután betegsége mégis nyivánossá vált, egy ország fogott össze Tompos Kátyáért, akiről azt is megírták, hogy a daganatos betegségek egyik ritka válfajában szenved. A színésznőnek 2024. május 25-én jótékonysági gálát szerveztek, amelynek teljes bevétele a gyógykezelési alapjába kerül. A legfrissebb hírek szerint a pénz összegyűlt, de már későn.

A nagyszerű művész pályafutását az Index részletesen felidézte.

 

SOCIAL MEDIA