Már minden második ALDI-üzletnél elérhető a FOXPOST csomagautomata

Hírek

Az ALDI Magyarország további szolgáltatással bővíti üzleteit: az áruházlánc megállapodást kötött csomagautomaták telepítéséről a FoxPost Zrt.-vel. A tervek szerint 100 üzletnél lesz elérhető a szolgáltatás, ebből 82 csomagautomatát már üzembe is helyeztek, így jelenleg minden második ALDI-áruháznál igénybe lehet venni a csomagfeladási és -átvételi megoldást.

 

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a FoxPost Zrt. szerződést kötött, amelynek értelmében a két vállalat azt a célt tűzte ki, hogy legalább 100 ALDIüzletnél legyen elérhető ez az egyszerű, érintésmentes, rugalmas és környezettudatos csomagfeladási és -átvételi megoldás.

 

A legnagyobb országos csomagautomata hálózat

A magyar tulajdonú FOXPOST a tavalyi évben Maglódra, Magyarország első BREEAM minősítéssel rendelkező raktárbázisába költözött, ahol egy új, automata szortírozó berendezéssel naponta akár százezer csomagot is képes kezelni. A vállalat rendelkezik a legnagyobb országos csomagautomata-hálózattal, hiszen több mint 500 automatájánál 55 000-nél is magasabb számú csomagrekesszel áll a felhasználók rendelkezésére.

Ennek a hálózatnak a része az ALDI-áruházaknál az elmúlt három év során elhelyezett 82 automata, így a FOXPOST csomagautomaták mintegy 15%-a az ALDI épületeinél található. A 155 üzletből álló magyar ALDI-hálózat felénél már igénybe vehető a szolgáltatás, jelenleg helyszínenként havonta átlagosan több mint 1000-en élvezik a – helyszíntől függően 50, 60, 96 vagy 119 rekeszes – csomagautomaták kényelmét.

 

Csomagátvétel zöld megoldásokkal

Mindkét vállalat kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra. A FOXPOST által szállított csomagoknak a legkisebb a karbonlábnyoma: országosan húsz deka, Budapesten pedig tíz deka az egy csomagra eső szén-dioxid‑kibocsátás. Az ALDI és a FOXPOST is használ e-teherautókat, továbbá mindkét cég zöldáramot vesz igénybe: az ALDI logisztikai központja és irodaháza, illetve a saját tulajdonú áruházai – ennek révén az ezeknél működő FOXPOST csomagautomaták – teljes áramigényét Magyarországon előállított zöld árammal fedezi, amivel nullára csökkenti az áramfogyasztásból eredő széndioxid-kibocsátást, és a hazai alternatív energiatermelést is támogatja.

„Nagyon örülünk, hogy újabb, környezettudatos megoldással bővíthetjük az ALDI-áruházak szolgáltatásait és tehetjük teljesebbé a vásárlói élményt. A 100 üzletünknél kialakított használt sütőolaj-leadók mellett országosan legalább 100 egységünknél szeretnénk kiépíteni FOXPOST automatákat, amelyek kényelmes csomagfeladási és -átvételi megoldást jelentenek, és csökkentik az áruszállítás és -kézbesítés karbonlábnyomát” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

„A csomagküldés élményét kívánjuk nyújtani mindazoknak, akiknek egyre kényelmetlenebb futárhoz igazítani az életüket, különösen, ha több csomagot fogadnának naponta. Minél kényelmesebben érünk el egy csomagautomatát, annál inkább olyan érzetet nyújt, mintha a saját postaládánkban kezelnénk csomagküldeményeket. Kifejezetten örülünk, hogy ebben stratégiai partnerek lehetünk az ország egyik legnagyobb diszkonthálózatával, az ALDI-val” – mondta Bengyel Ádám, a FoxPost Zrt. vezérigazgató-társalapítója.

 

SOCIAL MEDIA