Magyar siker a Toyota Álomautó Rajzversenyén

Hírek Kiemelt

A Toyota tizenhatodik alkalommal rendezte meg az Álomautó Rajzversenyt, amelyre a világ minden országából jelentkezhetnek pályaműveikkel a 15 év alatti gyermekek. A márka célja a verseny meghirdetésével nem kevesebb, mint hogy a világ minden gyermekéhez eljuttassa az üzenetet: mindennél fontosabb, hogy legyenek álmaink.

 

Az egyes országokból a helyi zsűri által legjobbnak ítélt rajzok kerülnek továbbításra Japánba, ahol a döntnökök kiválasztották az általuk legjobbnak talált tizenhat művet. Az idei pályaművek címei és tematikája jól mutatják, hogy a gyermekeket világszerte foglalkoztatják az emberiség előtt álló kihívások, amelyekre érzékenyen és odafordulón reagálnak. Számos rajzban megjelent fő motívumként környezetszennyezés, a járványok és a háború elleni fellépés, vagy épp az idősekről való gondoskodás fontossága. Ezekhez a témákhoz ugyanakkor a gyermekek a legtöbb esetben a reményt és a pozitív üzeneteket is hozzákapcsolták.

A pályaműveket a döntnökök három életkor kategóriában (7 éves vagy az alatti, 8-11 éves és 12-15 éves) értékelték, a magyar nyertes, Reisch Abigél ’Mini-Toyota’ című rajza a ’7 éves vagy az alatti’ kategóriában került be a világ legjobbjai közé. Abigél jutalma egy mintegy háromezer dolláros  pénznyeremény volt, amelyet szülei a kislány tanulmányaira fordítanak majd.

„Hihetetlenül inspiráló volt látni, hogy ezek a fiatal gyermekek mennyire felelősen és környezettudatosan gondolkodnak, egyként foglalkoztatják őket a társadalmi egyenlőtlenségek kérdései, a környezettudatosság és a fenntartható jövő problémaköre, vagy épp az idősek és mozgáskorlátozottak számára nyújtott segítségnyújtás lehetősége, és persze a közelünkben dúló háború.  Éppen ezért külön megtiszteltetés és büszkeség volt számunkra hogy ebben a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben egy magyar gyermek munkája is a legjobb 20 közé kerülhetett” – fogalmaz Holland Éva, a Toyota magyarországi BTL kommunikációs és rendezvény-szakértője, aki a magyarországi verseny megszervezéséért is felelt.

„Szeretném ezúton kifejezni hálámat és mély köszönetem a nyereményért. A Ti támogatásotok és a lehetőség, amit kaptam és nyújtottatok, meghatározó pillanattá vált az életemben. Óriási örömet okozott, hogy megnyerhettem az első tabletem és most a pénznyereményt is. Ez sokkal több mint csupán egy jutalom, ez egy bizonyíték arra, hogy az álmaink valóra válhatnak, ha kitartóak vagyunk és hiszünk bennük. Most még inkább inspirált és motivált vagyok a jövőbeni kihívásokra és alkotásokra. A Toyotának hálás vagyok, hogy nem csak autókat hoznak a világba, hanem lehetőségeket is. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a felemelő élménynek” – fogalmaz a magyar díjazott, Reisch Abigél a Toyotának írt köszönőlevélben.

Abigél egy életvidám és kreatív 7 éves kislány. A rajzversenyt megnyerve bebizonyította tehetségét és kitartását. Szenvedélyesen görkorcsolyázik, a szél szabadságával az arcán. Úszni imád, a vízben élvezettel úszik, mintha az álmai hajóznának vele. Festés közben színekkel mesél, és a vászonra varázsolja álmait. A kistesóval játszva türelmes és gondoskodó, példát mutatva a szívvel végzett tevékenységekben. Szeretetteljes mosolya és csillogó szeme ragyogást hoz mindenki napjába. Kreativitása, kitartása és a gyermeki lelkesedés példaértékű, és büszkén képviseli a győzteseket az élet versenyében” – mesélik Abigél szülei.

 

SOCIAL MEDIA