Magyar sakk-könyvből tanulhatnak a gyerekek Törökországtól Mexikóig

Hírek

A bolognai gyermekkönyv-kiállításon ismét hatalmas érdeklődés övezte a magyar mesekönyveket, amelyek közül a sakkot bemutató gyerekkönyv volt az egyik legnépszerűbb. 

 

Idén is hatalmas érdeklődés övezte a 60. alkalommal megrendezett bolognai Children’s Bookfair gyerekkönyv-kiállítást, amelyen Magyarország ismét képviseltette magát. Az eseményen – amely közel 30 000 látogatót vonzott – több mint 1500 kiállító vett részt a világ csaknem 100 országából. Az egyetlen magyar pavilon, amely húsz éve minden évben képviselteti magát az eseményen, idén is óriási népszerűségnek örvendett.

„A könyvszakma számára rengeteg tanulsággal szolgál egy ilyen expo. Az úgynevezett „pop-up” könyvből kihajtogatható hatalmas 3D-s Roxfort kastélytól kezdve, a Mandalorian és bébi yoda fonalfigura-készítő kreatív könyvig tényleg minden megtalálható, amire a gyerekek vágynak. Minden eddiginél nagyobb hangsúly kerül most arra, hogy a könyv hosszan tartó élmény legyen, ami lefoglalja a csemetéinket” – emelte ki az eseményen kiállítóként szereplő Szalay Könyvek kereskedelmi igazgatója, Balogh Gábor.

„Az egész kiállításon egyedülállónak bizonyult Az első sakk-könyvem című kiadványunk. Rengetegen érdeklődtek iránta, olyannyira, hogy több ország is megvásárolta a kiadási jogokat. Így könnyen meglehet, hogy a török, a bolgár, a lengyel vagy a mexikói gyerekek még idén magyar szerzők munkájából tanulnak meg sakkozni. A másik nagy siker egy rövid, vidám történeteket tartalmazó meséskönyv, az Unikornisok nagy mesekönyve volt. Minden második kiadó, aki leült tárgyalni, erre a könyvre volt kíváncsi. A magyar gyerekkönyvek népszerűsége töretlen, mindent megteszünk azért, hogy világszinten is egyre közkedveltebbek legyenek a legkisebbeknek szóló kiadványok” – árulta el a kereskedelmi igazgató.

 

SOCIAL MEDIA