Ma este újra felragyognak a fények Szegeden

Hírek Kiemelt

Ma este indul a Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évada az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A különleges atmoszférájú játszóhelyen Händel Agrippina című vígoperája nyitja a felejthetetlen estét sorozatát.

 

Nem kell tovább várniuk a Szabadtéri-rajongóknak, hiszen ma este elindul az ország legnagyobb színházi fesztiváljának idei évada. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon elsőként egy nem mindennapi vígoperát, az Agrippinát láthatja a közönség, Pányik Tamás rendezésében. A laza erkölcsű Rómában játszódó darabot a varázslatos atmoszférájú újszegedi liget fái teszik még egyedibbé.

Újszegeden, július 24-én és 25-én a Legénybúcsú című fergeteges vígjátékot mutatják be, Szente Vajk, Nagy Sándor, Szerednyey Béla és Csonka András főszereplésében, míg a Dóm téren az AKÁRKI című különleges színjátékot láthatják a nézők Zsótér Sándorral, Hegedűs D. Gézával és népszerű szegedi színészekkel. Az ingyenes produkciót hatalmas érdeklődés övezte, a felajánlott jegyek kevesebb mint egy óra alatt gazdára találtak. A Szabadtéri vezetősége ezért úgy döntött, nyilvánossá teszi a darab főpróbáját is, így július 23-án és 24-én is láthatják a nézők.

A fesztivál emellett ingyenes vetítésekkel is készül a székesegyház előtt. Július 30-án a Tévedések vígjátéka című közönségkedvenc próza, majd a következő három estén – július 31-én, augusztus 1-jén és 2-án- az Aida, a Rigoletto és a Tosca című opera nézhető újra egy hatalmas LED falon.

A csillagtetős esték sorát augusztus 7-én és 8-án egy Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár folytatja, majd augusztus 14-én és 15-én a Dóm téren egy különleges szimfonikus zenekari élményben lehet része a Szabadtéri-rajongóknak. Az esten nem csak Beethoven világhírű kompozíció csendülnek fel, hanem ritkábban hallott zenetörténeti csemegéket is előad a Szegedi Szimfonikus Zenekar.

A sokszínű évadot a Szabadtéri talán legkedvesebb, közönségkedvenc darabja zárja. A Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett két estén, augusztus 21-én és 22-én is belopja magát a közönség szívébe. A Játékok így mindösszesen 16 estén várja a színház szerelmeseit idén Szegeden.

SOCIAL MEDIA