Lidl Magyarország: átadták a vállalat új Logisztikai központját

Hírek

Ünnepélyes keretek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer részvételével felavatták a pest megyei Ecseren a Lidl Magyarország negyedik, és egyben legnagyobb, 62 ezer m2-es logisztikai központját. Az vállalat az összesen 36 milliárd forintos beruházáshoz a Kormánytól 1 milliárd 200 millió forint értékű vissza nem térítendő, beruházásösztönzési támogatást kapott és több mint 400 új munkahelyet teremtett a régióban.

 

A Lidl Magyarország 2020 nyarán jelentette be a nagy volumenű beruházás megkezdését, mely  mára befejeződött és a mai nappal sor került az első árukiszállításra is. A vállalat eddig három, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti logisztikai központjaiból látja el az ország 190 Lidl áruházát és ezzel a hazai háztartásokat Magyarország egész területén. Mostantól az új, ecseri raktár több mint 60 Budapesti és környéki áruház kiszolgálásáért felel majd.

Az épület alapterülete 62 ezer négyzetméter, ami 9 futballpálya méretének felel meg – és amelyből több, mint 21 ezer négyzetméter, vagyis 3 focipálya méretű hűtött teret alakítottak ki. Legmagasabb pontja pedig 21 méter magas, ami 7 emelet magasságnak felel meg. Az új raktár forgalmát jelzi, hogy egy hónap alatt több mint 200 ezer raklap fordul majd meg és akár 5000 kamion fogadására is alkalmas.

„Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország erős legyen. Magyarország akkor lehet erős, hogyha erős a gazdaság, a gazdaság meg akkor lehet erős, ha vannak erős vállalatok, ezért a kormány mindent megtett a világjárvány alatt is, hogy támogatást biztosítson azoknak a  vállalatoknak, akik a nehéz időszakban sem a leépítést, munkavállalóik elbocsátását választották, hanem újabb és újabb fejlesztésekkel, beruházásokkal, gyakorlatilag megteremtették maguknak azt a lehetőséget, hogy az új világgazdasági korszakban magára találó keresletet ők szolgálhassák ki.” –  mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az átadó rendezvényen, majd kiemelte: „Örülünk annak, hogy ez a 36 milliárd forintos beruházás 413 új munkahelyet hoz létre, erre alapozva a kormány 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosított ehhez a beruházáshoz.”

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke beszédében kiemelte: „A hazai gazdaságpolitikához hasonlóan a fejlődés mellett tettük le a voksunkat, és a Kormány támogatásával 2020-ban belekezdtünk ebbe a 36 milliárd forintos, nagy volumenű beruházásba.  Ez az új logisztikai telephelyünk azért is nagy jelentőségű, mert nem csak a Lidl, de Magyarország sikerességéhez is hozzájárul. Itt, Ecseren több mint 400 új munkahelyet teremtettünk, és ezzel együtt országos szinten, az elmúlt egy év során több mint 1200 munkahelyet hoztunk létre.” Majd hozzátette: „A 2020-as gazdasági évben elért árbevételünk alapján a hazai kiskereskedelmi szektor legnagyobb szereplőjévé váltunk. Immár piacvezetőként továbbra is az a célunk, hogy a Lidl a magyar gazdaság meghatározó motorja legyen.”

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően a diszkontlánc a 11. legtöbb magyar munkavállalót foglalkoztató cég Magyarországon. Több mint 8500 munkavállaló  számára biztosít versenyképes béreket és az elmúlt 4 év során több mint 27 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre.

Emellett különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és versenyképességének növelése jegyében. Az áruházlánc „Lidl a magyar beszállítókért” programjának köszönhetően már közel 450 hazai beszállítóval dolgozik együtt, a vásárlók pedig mintegy 3800 hazai termék közül válogathatnak.

A hazai értékesítés mellett jelentős a magyar termékek exportja is. Sikereit jól jelzi, hogy a palackos borokat tekintve a Lidl Magyarország tudhatja magáénak a legnagyobb hazai borexportőr címet.

 

SOCIAL MEDIA