L. Simon Lászlónak az állásába került a kiállás a Word Press Photo mellett – FRISSÍTÉS

Hírek Kiemelt

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint Csák János miniszter közölte L. Simon Lászlóval, hogy azonnali hatállyal megszünteti munkaviszonyát.

 

Csák János miniszter, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát. A miniszter indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette. A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során.

Mint ismeretes, Dúró Dóra Mi Hazánk-os képviselő megpróbálta kitiltatni a kiállításról a 18 év alatti fiatalokat, amit L. Simon László megtagadott arra hivatkozva, hogy a múzeum nem kérhet igazolványt a látogatóktól.

 

FRISSÍTÉS

L. Simon László Facebook-oldalán a következő nyilatkozatot tette közzé:

Csák János miniszter ma reggel közölte velem, hogy felment a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotáltam a gyermekvédelmi törvényt. A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

Ezt maga minisztérium is elismerte korábbi levelében: „Álláspontom szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel (…)”

A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük.

Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni.

 

 

 

SOCIAL MEDIA