Különleges műsorblokk indul a Viasat Historyn John Fitzgerald Kennedy meggyilkolásának évfordulója alkalmából

Hírek Kiemelt

A nemrégiben napvilágot látott, eddig titkos aktáknak és az ezeket feldolgozó dokumentumfilmeknek köszönhetően egyedi betekintést kapunk a végzetes nap történéseibe, valamint több, a merényletet övező teóriát is jobban át lehet majd látni.

 

JFK – 24 ÓRA, AMI MEGVÁLTOZTATTA A VILÁGOT (November 19-én, vasárnap 21:00 órakor)

A dokumentumfilm eddig ritkán látott archív felvételeket mutat be a világ minden tájáról. 60 percben követhetjük nyomon John F. Kennedy elnök hivatali idejének utolsó 24 óráját, valamint az azt követő letartóztatást és a fegyveres Lee Harvey Oswald meggyilkolását.

 JFK: A VÉGSŐ BIZONYÍTÉK (November 19-én, vasárnap 22:00 órától)

A kétrészes sorozat az elnök elleni merénylet mögötti rejtélyeket igyekszik felderíteni, és utánamegy a különböző összeesküvés elméleteknek is: sorra veszi a családját, ellenlábasait, politikai kapcsolatait és azt, kinek állhatott érdekében a meggyilkolását ösztönözni. Dr. David J Hall a feloldott dokumentumokat összeveti a szemtanúk beszámolóival, illetve a kutató történészek bizonyítékaival, amelyek segíthetnek a valós tények megállapításában.

JFK: A HÁZIVIDEÓ, AMI MEGVÁLTOZTATTA A VILÁGOT (November 26-án, vasárnap 21:00 órakor)

A film egy figyelemre méltó videófelvétel történetét mutatja be, amely John F. Kennedy elnök meggyilkolását rögzítette az elsőtől az utolsó pillanatig. Készítője Abraham Zapruder dallasi ruhagyáros, aki azzal, hogy filmre vette az eseményt, a nyomozás kulcsfontosságú személyévé vált. A videó tulajdonjogi kérdései pedig csak tovább táplálják az összeesküvés elméleteket.

 

SOCIAL MEDIA