Közös gyerekelőadásokkal hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület

Hírek

A szemléletformáló programsorozat célja, hogy az óvodás-kisiskolás, gyermekes családoknak zenei eszközökkel és a mesék tanulságával mutassák be a természet- és környezetvédelem már ebben a korban is megvalósítható elemeit.

 

A Pendüljünk egy húron! előadássorozat már címével is érzékelteti, hogy a zenekarnak, a társművészeteknek és a közönség soraiban ülő kicsiknek és nagyoknak is közös szerepük van játékban és tennivalóban egyaránt. A zöld életmód, a fenntartható közlekedés, az energiatudatosság és a hulladékgazdálkodás is helyet kap a mesékbe ágyazott, interaktív műsorokban.

Az első mese az Egy viharos nap címet kapta, bemutatójára december 17-én kerül sor az Óbudai Társaskörben. A közönség életkori sajátosságainak megfelelően berendezett nézőtérről a környezetvédő bábfigurák kalandjait kísérhetik figyelemmel, a klasszikus muzsika nemcsak hangulati hátteret teremt, hanem központi szerepet is játszik a történetvezetésben.

Az együttműködés során a Bábozd Zöldre Egyesület felelős a kreatív koncepció és a szemléletformálási program szakmai összeállításáért, illetve a bábprodukció előadásáért, míg a Kamarazenekar biztosítja a zeneművek kiválasztását, valamint a zenei részletek bemutatását. A két szervezet közös célja, hogy a művészeti ágak összekapcsolásával a fenntarthatósággal kapcsolatos üzenetet gyereknyelvre is lefordítsák – írják.

 

SOCIAL MEDIA